Regio ’72 verliest van koploper

Regio ’72 heeft de goede reeks van de laatste weken niet door kunnen zetten. In Zwolle tegen koploper Oranje Zwart wisten de Vaassense korfballers lang in het spoor te blijven, maar moesten toch hun meerdere erkennen. Het werd uiteindelijk 19-12.

Vooraf werd gehoopt op een stunt. Regio ’72 was in goede vorm gezien de vier overwinningen in de laatste wedstrijden. Bovendien was de ploeg van coach Pascal Selker belust op revanche aangezien de thuiswedstrijd na een ruime voorsprong in de slotminuut alsnog verloren ging.

De beginfase van de wedstrijd was voor Regio ’72. Zoals afgesproken begon de ploeg scherp en kwam al snel op een 1-4 voorsprong. Oranje Zwart liet zien niet voor niets de lijstaanvoerder te zijn en kwam via een aantal droge afstandsschoten snel terug tot 5-5. Oranje Zwart ging door en kwam op een 8-6 voorsprong. Door twee doelpunten van Hidde Scholten werd het nog wel 8-8, maar Oranje Zwart wist voor de pauze een gaatje te slaan: 10-8.

Tot 13-11 bleef deze marge in stand en leek alles nog mogelijk voor de Vaassense korfballers. Vanaf dat moment lukte het niet meer. De ploeg kwam nauwelijks meer onder de verdedigende druk van Oranje Zwart uit en de Zwollenaren gingen stug door met scoren. Invallers Jesper Mentink en Ricardo Hulleman brachten nog nieuw elan, maar het gat was te groot om de wedstrijd te kantelen. De wedstrijd eindigde in 19-12 voor de Zwolse koploper.

Regio ’72 staat nu op een zesde positie in de tweede klasse D. Doelstelling vooraf was een plek bij de eerste vier, wat zeker nog mogelijk is. Volgende week ontmoeten de Vaassenaren directe concurrent Juventa, dat vijfde staat op de ranglijst. In sporthal de Wieken klinkt dan om 17.00 uur het beginsignaal.