Regio ’72 verliest van NKC ’51

In de eerdere wedstrijden is al duidelijk geworden dat de Vaassense korfballers moesten wennen aan het hoge niveau van de eerste klasse. Zo ook deze wedstrijd. De korfballers van NKC ’51 uit Nijverdal waren duidelijk een tikkeltje te sterk.

Dat NKC ’51 wilde winnen was al vanaf de eerste minuut duidelijk. NKC ’51 zou verzekerd zijn van klassenbehoud als ze zouden winnen en dat deden ze, overduidelijk! De eerste minuten van de wedstrijd lag in handen van Regio ’72. Zij hadden veel kansen en ook het eerste doelpunt was voor de Vaassense spelers. Hoewel de doelpunten snel werden gevolgd door de tegenpartij. Misschien lag het aan de regen, misschien aan het gebrek aan concentratie, maar de bal werd erg vaak kwijt geraakt doordat de bal uit de handen viel, slecht gegooid werd of onderschept werd. NKC ’51 maakte hier goed gebruik van en wist met een stand van 3-7 de rust in te gaan.

Na de welverdiende thee in de rust begon het de tweede helft nog harder te regenen. De toeschouwers gingen schuilen en bekeken de wedstrijd vanuit de tent of onder een paraplu. Het begin van de tweede helft was een slappe begin. Er vielen “maar” twee doelpunten voor NKC ’51 en verder werd de tweede helft ook gekenmerkt door het balverlies, veel kansen die niet goed werden afgemaakt, veel schoten mis en weinig spannends voor de toeschouwers. Na nog een strafworp voor Hidde Scholten, waarvan de tegenstander herhaaldelijk overtredingen maakte, is het scorebord op 5-15 blijven staan. Een eindstand die niet nodig was geweest als alle omstandigheden beter waren geweest. Toch blijven ze de moed houden en gaan de Vaassense korfballers het volgende week proberen in de uitwedstrijd tegen Dindoa die tot op heden bovenaan in de ranglijst staat.