Regio ’72 vernietigend verslagen

VAASSEN- Eindelijk mochten de korfballers van Regio’72 weer een wedstrijd spelen in de vertrouwde sporthal de Wieken. De eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen beloofde een mooie strijd te worden. Na een veelbelovende uitwedstrijd tegen Elburg had Regio’72 vertrouwen op kunnen doen. Afgelopen weekend stond Rheko op het programma. Thuis in “fort” de Wieken weten de Vaassenaren vaak de punten te pakken. Echter was Rheko een klasse beter dan Regio’72 en verloren waren de Vaassenaren uiteindelijk met 15-20.

Voor Regio’72 was het belangrijk om de eerste punten van het nieuwe zaalseizoen te winnen. Ondanks een goede wedstrijd gespeeld te hebben vorige week stonden ze aan het einde van de speeltijd met lege handen. De tegenstander Rheko had de eerste wedstrijd wel winnend afgesloten. Toch gingen de Vaassenaren vol vertrouwen de wedstrijd tegemoet, thuis zijn ze vaak moeilijk te verslaan. Regio’72 begon de wedstrijd dramatisch, al snel stonden de korfballers achter. Het eerste kwartier liepen ze constant achter de feiten aan. De Vaassenaren speelden onnauwkeurig en kozen vaak de moeilijke oplossing. Toch leek er aan het einde van de eerste helft enig vertrouwen in de ploeg terug te komen. Regio’72 kwam terug in de wedstrijd, er werden goede aanvallen opgezet en strak verdedigd wat resulteerde in een positiever scoreverloop. Maar deze opleving was van korte duur. In de tweede helft maakten Rheko korte metten met de aspiraties van de Vaassenaren ze liepen verder uit tot een doelpuntenverschil van zeven. Het inbrengen van Laurens Kozijn en Annemarije Kerkdijk kon weinig veranderen aan het uiteindelijke resultaat. Al wist de korfbalformatie de schade terug te brengen naar vijf doelpunten verschil, Regio’72 verloor genadeloos hun eerste thuiswedstrijd. Volgende week staat koploper Sparta Zwolle op het programma, misschien dat er dan een klein wonder kon geschieden.