Regio ’72 verslaat koploper in enerverende wedstrijd

Na het eerste opgelopen verlies vorige week tegen Refleks uit Rijswijk heeft Regio ’72 vanmiddag weer zeer goede zaken gedaan door thuis koploper AW.DTV uit Amsterdam met 12 -9 te verslaan. Na een moeizame eerste helft (ruststand 2-3), kwam ons eerste team in de loop van de tweede helft steeds beter in de wedstrijd en zorgde er uiteindelijk voor dat een verdiende eindscore van 12-9 in de boeken genoteerd werd.

Regio ’72 startte de wedstrijd met Marije van Huffelen in de basis, die de positie van de geblesseerde Willeke Kloezeman prima invulde. In de beginfase werd al duidelijk dat het een wedstrijd zou worden die op het scherpst van de sneden gespeeld zou worden. In een gelijkopgaande strijd werd een tussenstand na het eerste kwartier van 2-2 bereikt. Vervolgens brak een zenuwslopende fase voor beide teams aan. Regio ’72 kreeg steeds meer grip op de tegenstander, verdedigde ijzersterk en had het overgrote deel balbezit, maar kon absoluut niet tot score komen. Het aanvalsvak waarin schutters Karel Mol en Robin Zweekhorst speelden, normaal gesproken goed voor menig doelpunt, kon in deze fase niet de openingen vinden om het betere van het spel in de score uit te drukken. Het missen van een regen van vrije worpen deed de twijfel en onzekerheid echter toenemen. Toen AW.DTV uiteindelijk wel door een verdedigingsfout via een doelpunt met een doorloopbal met voorsprong de rust in kon gaan, was duidelijk dat Regio ’72 na de rust uit een ander vaatje moest tappen.

Na de rust scoorde Karin van Huffelen een bevrijdende treffer, en werden de vakken weer gewisseld. Ondanks het feit dat Regio ’72 daarna tegen een achterstand van twee punten opliep, werd duidelijk dat het team niet zoals vorige week bereid was de handdoek in de ring te gooien. Het ging steeds beter lopen en langzamerhand vocht Regio ’72 zich, gesteund door het in grote getale opgekomen publiek, met overtuiging in de wedstrijd terug. In een indrukwekkende eindfase werd duidelijk dat Regio ’72 de uiteindelijke winnaar moest worden van dit slepende duel. In de eindfase werd Ricardo Hulleman nog ingezet om met nieuw elan het definitieve verschil te kunnen maken. De eindscore van 12-9 werd met groot applaus, van publiek voor de spelers en omgekeerd, ontvangen.

Na de deceptie van vorige week kunnen we weer met hele andere ogen naar de huidige stand in de poule kijken. Omdat de tegenstander AW.DTV de koppositie met één punt voorsprong in handen had, en ook de goede tegenstander van vorige week (Refleks) verloor, veroverde Regio ’72 vandaag  de leiderspositie in de poule. Na de vierde speelronde van de veldcompetitie kan alleen streekgenoot Steeds Hooger uit Apeldoorn morgen in puntenaantal nog gelijk komen met ons eerste achttal, dat zo langzamerhand tot een team aan het uitgroeien is, dat ook in de eerste klasse bovenin mee kan draaien. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen NKC  ’51 uit Nijverdal op het programma. Dit team werd twee weken geleden overklast door Steeds Hooger, maar revancheerde zich vandaag knap met een overwinning op Refleks. We verwachten dus weer een spannende partij.  

Doelpunten Regio ’72:

Tim van Huffelen:           3

Hidde Scholten:              3

Karel Mol:                       2

Robin Zweekhorst:          2

Karin van Huffelen:         1

Linda van der Wal:          1