Regio ’72 verspeelt koppositie bij NKC

Regio ’72 heeft afgelopen weekend slechte zaken gedaan door in Nijverdal met 15-13 te verliezen van NKC ’51. De Vaassense ploeg was niet in staat het normale niveau te behalen en moest de overwinning aan de Nijverdalse tegenstander laten. Hierdoor zakt Regio ’72 een aantal plekken op de ranglijst.

De beginfase van de wedstrijd verliep voortvarend voor Regio ’72. De eerste schoten vielen raak resulterend in een snelle 1-3 voorsprong. Regio ’72 kon in de beginfase onvoldoende grip krijgen op het aanvalsspel van NKC en dit leidde tot veel onnodige tegendoelpunten rondom de korf. Omdat ook de Vaassenaren aanvankelijk het vizier op scherp hadden staan stond binnen een mum van tijd een 6-6 tussenstand op het scorebord. Vlak voor de pauze kon NKC toch het initiatief nemen, waardoor de ruststand op 9-8 bepaald werd.

 

Het eerste deel van de tweede helft hadden beide ploegen aanzienlijk meer moeite tot scoren te komen. Na verloop van tijd wist NKC echter drie keer binnen drie minuten te scoren, waardoor de 12-8 tussenstand op het scorebord verscheen. De wedstrijd leek gespeeld, maar Regio ’72 kon in de slotfase nog enkele keren dichterbij komen. NKC bleef op de belangrijke momenten echter scoren, waardoor de eindstand op 15-13 werd bepaald.

 

Regio ’72 verspeelde zodoende de koppositie en zakte naar de vierde plaats in de competitie. Volgende week wacht het nog puntloze Triaz in Amsterdam, een goede mogelijkheid om de positie in de poule te versterken. Al zal de ploeg dan meer moeten brengen dan afgelopen zaterdag.


Doelpunten Regio ’72:

Hidde Scholten, 4

Karel Mol, 3

Robin Zweekhorst, 3

Tim van Huffelen, 2

Marije van Huffelen, 1