Regio ’72 versterkt positie in poule door TOP te verslaan

Het was weliswaar niet een van de beste wedstrijden van Regio ’72 dit zaalseizoen, maar wel één waarvan het resultaat voor de Vaassenaren telt, een 15 – 12 zege op TOP uit Vroomshoop. Een prima resultaat waarmee de ploeg, na de overwinning op Telstar vorige week weer vertrouwen zal krijgen om verder naar de middenmoot in de poule op te stomen en zo het degradatiespook vaarwel te zeggen.

Regio ’72 begon gedreven aan de wedstrijd omdat men wist dat TOP één van de ploegen in de poule is die door de Vaassenaren thuis te verslaan is. Zeker omdat bekend was dat TOP wat belangrijke spelers mistte en de laatste tijd niet zo goed heeft gepresteerd, en Regio ’72 vorige week juist weer eens met prima spel een klinkende overwinning behaalde. De Vaassense ploeg begon goed aan de wedstrijd en liep in het begin vrij gemakkelijk uit naar een 5 – 2 voorsprong, terwijl er ook nog eens vele grote kansen onbenut bleven. Daarna zakte de ploeg eigenlijk wat terug en kon het haar gebruikelijke niveau niet goed halen. Kansen werden niet benut omdat de scherpte er niet voldoende was. Gelukkig werd dit  Regio ’72 niet fataal omdat TOP uit Vroomshoop ook haar eigenlijke niveau niet haalde. In de rust verdween Regio ’72 naar de kleedkamers met een 6-5 voorsprong, niet geheel gerust op de goede afloop.

In de tweede helft ontstond een vergelijkbaar patroon. Regio ’72 startte weer goed, maar liet ook nu TOP weer terug komen in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft kwam er meer vuur in de strijd, de Vaassense ploeg toonde meer strijdlust en de ploeg straalde de absolute wil om te winnen uit. Hierdoor werd tien minuten voor tijd een veilige marge van 3 punten voorsprong (12 – 9) op het scorebord vastgelegd. Een smet op de wedstrijd was het uitvallen van Karel Mol, door een aantal onbezonnen acties van zijn directe tegenstander, die op het korfbalveld niet thuishoren, gelukkig overigens zonder ernstige blessuregevolgen. Een positief punt was dat Willeke Kloezeman, teruggekeerd in de basis van Regio ’72 na een slepende knieblessure, als vanouds sterk speelde en een duidelijk aandeel had in de uiteindelijke 15-12 overwinning van de Vaassenaren.

Volgende week speelt Regio ’72 uit tegen hekkensluiter Woudenberg. Als de ploeg daar weet te winnen, is het duidelijk dat het weer een serieuze rol speelt in de uitermate sterke poule waarin het is ingedeeld.