Regio ’72 weet geen spijkers met koppen te slaan

Wederom zou het een spannende strijd worden om de punten, Regio ’72 speelde afgelopen zaterdag tegen de hoofdmacht van Juventa. Juventa een wel bekende tegenstander van de afgelopen jaren en het afgelopen veldseizoen, een ploeg met veel snelheid en schotkracht. Regio ’72 was gebrand om te winnen want op het veld was de ploeg uit Hardenberg ze net te slim af en won met 24-20, dit mocht niet weer gebeuren. De wedstrijd werd geopend door Juventa maar Regio ’72 bleef mee scoren wat een 9-8 tussenstand in het voordeel van de Hardenbergers gaf. Vanaf rust pakte Regio ’72 de leiding en wist uit te lopen, helaas net als vorige week tegen Oranje Zwart, kwam de tegenstander terug en wist er op de laatste minuten vandoor te gaan met de punten.

De acht basisspelers van Pascal Selker reisden samen met vier spelers van het tweede elftal af naar Hardenbergers. Femke Scholten zou de geblesseerde Ruth Schoemaker vervangen maar ging erg ongelukkig onderuit tijdens het inschieten met een enkelblessure als gevolg. Marije van Huffelen werd van de bank gegrepen en heeft de wedstrijd vol gemaakt.

De wedstrijd startte scherp Juventa en Regio ’72 begonnen beiden fanatiek en er werd met scherp geschoten. Een wisseling van tussenstanden volgende elkaar rap op en de stand bleef tot kort voor rust gelijk. In de rust zetten Pascal zijn spelers weer op scherp waarbij de aandacht lag op de uitstraling en overtuigingskracht. De tweede helft bracht vrijwel direct een marge van twee punten in het voordeel van Regio ’72. Een voorsprong die lang gehandhaafd bleef en waarbij het leek dat Regio ’72 de winst naar zich toe zou trekken. Echter bleven de doelpunten te lang uit en kon Juventa in de laatste minuten langszij komen en erover. De moegestreden ploeg uit Vaassen deed nog een laatste poging maar dat mocht niet baten. De wedstrijd werd beslist in 14-13 in het voordeel van Juventa.

Regio ’72 zal komende weken punten moeten gaan pakken om aan te haken bij de bovenste plekken in de poule en om zichzelf te behoeden voor een negatieve spiraal naar beneden. Aanstaande zaterdag speelt Regio ’72 thuis in Vaassen tegen Hellas uit Nunspeet. Aanvang 17.00.