Regio ’72 werkt naar een spannend einde!

De korfbalwedstrijd Regio ’72 uit Vaassen tegen DTL uit het Friese Hantum kon alle kanten op gaan… Regio ’72 heeft alle thuiswedstrijden gewonnen, de uitwedstrijden verloren.
Het was de goden verzoeken om hier weer van uit te gaan, maar toch hoopten zij hier op! En het is gelukt… Weer winst tijdens de thuiswedstrijd!

Op het standenoverzicht stond Regio ’72 op de zesde plaats en DTL op de vierde plaats, maar als je dan naar de doelpunten kijkt, zaten daar maar twee punten verschil in. Dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden, stond dus al wel vast.
Binnen 14 seconden wist Regio ’72 het scorebord al op 1-0 te zetten, echter waren ze de voorsprong al snel kwijt. DTL liet ook zien te willen winnen en speelde een sterk spel.
Terwijl Regio ’72 ook duidelijk zijn best deed was er wel wat actie en kracht nodig in een van de twee vakken, zo werd er voor de rust al gewisseld. Robin Zweekhorst ging uit het veld en maakte plaats voor Karel Mol. Karel Mol is een sterke speler, die regelmatig de bal afpakt van de tegenpartij en kan de wedstrijd een geheel andere draai geven. Al met al was het een wat slappe eerste helft en eindigde in een ruststand 6-9.

Het begin van de tweede helft was eigenlijk niet veel beter. Nog steeds schiet Regio ’72 vaak op de korf, maar mist ook vaak. Wel is er wat meer balbezit en knokt Regio ’72 door. Terwijl er 24 minuten voor het einde nog 9-9 op de teller staat, komt er door een wissel waar Femke Scholten er uit gaat voor Willeke, weer wat nodige actie in het veld.
Regio ’72 knokt door en dit resulteert in een erg spannend einde van de wedstrijd. Eigenlijk hebben de Vaassense korfballers de gehele wedstrijd met twee punten achter gestaan. Door de supporters van Regio ’72 wordt de Vaassense topploeg gesterkt, door de bemoedigende liederen en gejuich vanaf de tribune.
Mede daardoor kwam de stand tot 5 minuten voor het einde 16-16. Echter maakte Annemarije Kerkdijk het winnende doelpunt 10 seconden voor het einde van de wedstrijd en werd zo de eindstand 17-16!
De doelpunten werden gemaakt door: Hidde Scholten 4, Karel Mol 4, Tim van Huffelen 3, Ricardo Hulleman 2, Annemarije Kerkdijk 2, Willeke Kloezeman 1, Femke Scholten 1.

Aankomende zaterdag spelen de Vaassense korfballers een uitwedstrijd tegen HHV uit Hollandscheveld. Zullen ze die uitwedstrijd dan gaan winnen?