Regio ’72 wint de vierde keer op rij

Nadat Regio ’72 de zaalcompetitie met vier nederlagen op rij begonnen was, is de balans nu weer in evenwicht. De ruime overwinning met 18-9 op Midlandia, was namelijk ook de vierde op rij, waardoor Regio ’72 nu duidelijk heeft bevestigd, niet in de onderste regionen van de tweede klasse thuis te horen. De uitnederlaag die Regio ’72 in de eerste zaalwedstrijd tegen de ploeg uit Bunnik nog met 26-21 verloor, werd door een ruime 18-9 winst in de thuiswedstrijd “rechtgezet”. Regio ’72 speelde weliswaar geen topwedstrijd, maar liet wel duidelijk zien korfballend de meerdere te zijn en kon daardoor de punten verdiend in eigen huis houden.

In het begin leek de wedstrijd weer op een grote uitslag af te stevenen. Na drie minuten stond er namelijk door vier afstandsschoten al een 2-2 tussenstand op het scorebord. Daarna ontstond een wat rommelige fase waarin beide ploegen moeite hadden de tegenstander uit te spelen, en bovendien zelf niet lekker in het spel konden komen. Tekenend was dat pas in de 18e minuut het eerste doelpunt bijgeschreven kon worden, dat geen afstandsschot was. Robin Zweekhorst verraste zijn tegenstander met het maken van de gelijkmaker 4-4, een korte kans vanuit de draai. In de laatste 10 minuten van de eerste helft kwam Regio ’72 steeds beter in haar spel en kon het uitlopen op Midlandia. Door steeds scherper te worden in het druk geven op de bal werd het Midlandia moeilijk gemaakt uit te verdedigen en tot het opzetten van goede aanvallen. Regio ’72 profiteerde wel van de kansen. In een sterke eindfase verraste Ruth Schoemaker haar tegenstandster die niet oplette en vergat te verdedigen, met een korte kans. Direct daarna scoorde Carmen Gensen de 7-4, en in de laatste minuut onderschepte Regio ’72 de bal bij het uitverdedigen van Midlandia waardoor Robin Zweekhorst een fraaie 8-4 ruststand kon aantekenen.

Toen Regio ’72 de eerste 10 minuten van de tweede helft de voorsprong redelijk gemakkelijk kon uitbouwen naar een veilige 11-4 tussenstand, was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Midlandia was niet in staat het tij te keren. In een wat onrustige eindfase, meer gevuld door wat scheidsrechterlijke dwalingen, dan door spanning door het scoreverloop van de wedstrijd, werd de partij door de Vaasenaren gedegen uitgespeeld. Regio ’72 liep in de slotfase uit naar een 18-9 eindscore, waardoor het nu weer duidelijk aan de weg timmert, gezien de nu behaalde 8 punten. Regio ’72 staat weliswaar nog steeds zesde, maar met nog slechts twee punten achterstand op Hellas en TOP, de gedeelde nummers twee in de poule.

Komende zaterdag, 17 januari, treedt Regio ’72 om 20.30 uur aan in Zwolle, tegen koploper Oranje Zwart, waartegen men thuis in de laatste 7 minuten een 13-9 voorsprong knullig weggaf en met 13-14 verloor. Mocht het in staat zijn daar de goede resultatenserie te continueren, dan kunnen de Vaassenaren daadwerkelijk weer meedraaien om de bovenste plaatsen in de poule en zich opladen voor een spannende eindfase van de zaalcompetitie.