Regio ’72 wint eerste thuiswedstrijd 2014!

Afgelopen zaterdag speelde Korfbalvereniging Regio ’72 haar eerste thuiswedstrijd tegen Juventa/GoedeOrde uit Hardenberg. De “heenwedstrijd” was door Juventa/GoedeOrde gewonnen door 18-16. Het werd een spannend eerste duel van het jaar die menig hart sneller liet kloppen aan het einde van de wedstrijd.

In de voorbereidingen op de wedstrijd is goed te zien dat het een spannende wedstrijd zou worden. De “heenwedstrijd” werd verloren met 18-16, maar Regio ’72 heeft tot op heden alle thuiswedstrijden gewonnen. In het standenoverzicht staat Regio ’72 op de vijfde plaats, Juventa/GoedeOrde op de zesde plaats, maar heeft veel meer doelpunten gemaakt dan Regio ’72.
Beide teams begonnen scherp, maar toch leek het er op dat de Vaassense korfballers hun concentratie miste. Het begin van de eerste helft was rommelig, veel balverlies en de schoten waren niet raak. Dit leidde al snel tot een achterstand van 1-3. Na mate de eerste helft vordert wordt Regio ’72 sterker en scoren ze steeds vaker. Dit resulteert in een ruststand van 13-9.

Terwijl de eerste helft is gekenmerkt door de vele kansen die ook nog eens werden afgemaakt verloopt de tweede helft heel anders. Beide ploegen geven elkaar geen ruimte en blijven een hoog tempo vasthouden. Omdat Juventa/GoedeOrde goed verdedigde hielden ze de druk op Regio ’72 die daardoor minder kon scoren als gewenst. Na een slimme wissel van coach Pascal Selker waar Karel Mol de mogelijkheid kreeg om te laten zien wat sterk verdedigen is en het vak weer wat frisse kracht te geven scoorde de Vaassense korfballers nog wel, maar nog steeds bleef het score bord op een gelijke stand staan.
Als dan ook Willeke Kloezeman het veld in mag voor Karin van Huffelen komt er weer even wat meer pit in het veld. En even later maakt ook Robin Zweekhorst plaats voor Jesper Mentink. Als het vijf minuten voor tijd nog 15-15 is stijgt de spanning ook bij het publiek. De supporters beginnen de trommelen, te zingen en moedigen “hun” ploeg aan.
Dit helpt… Met uit eindelijk nog drie minuten op de klok scoort Regio ’72 het winnende doelpunt, 16-15! Een uitslag waar ze trots op mogen zijn!

De doelpunten zijn gemaakt door: Ricardo 5, Tim 2, Karel 2, Annemarije 2, Robin 1, Hidde 1, Carmen 1 en Femke 1.