Regio ’72 wint in ’t verre Noorden

Afgelopen zaterdag diende de hoofdmacht van Regio ’72 aan te treden in het hoge Noorden, Holwerd, tegen DTL. Met een lange reis voor de boeg werd er allereerst afgereisd naar Stiens om het tweede team van Regio ’72 aan te moedigen.

In tegenstelling tot het eerste team kan het tweede team nog altijd kampioen worden en heeft dat afgelopen zaterdag zelf volledig in de hand gehouden door te winnen van een zwak CSL. De aankomende weken zal moeten blijken of de mede titelkandidaten steekjes laten vallen. Laten we hopen dat dit zo zal zijn en beslissingswedstrijden niet gespeeld hoeven te worden. Daarom ook de oproep aanstaande zaterdag thuis een kijkje te komen bij het tweede team! Het team is bezig aan een sterkseizoen waarin zowel oud gedienden als jonkies een sterk team vormen.

Laat in de avond tegen de Waddenzee aan werd de wedstrijd van het eerste team gespeeld tegen DTL. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden gezien de vorige ontmoeting tussen de twee teams waarbij Regio ’72 aan het langste eind trok en nipt won.
Zo geschiede het ook, Regio ’72 kwam enigszins moeizaam uit de startblokken waarbij het al vrij snel tegen een achterstand aan keek. Eenmaal wakker geschud door het fysieke spel van de tegenstander begon Regio ’72 aan een inhaal race. Al snel werd de achterstand omgebogen in een voorsprong en kon het team gaan rusten met een stand van 7-8.
Na de rust bleek al snel dat de Vaassenaren de bovenliggende ploeg waren en schakelden de schutters van DTL goed uit. De invallers Thomas Gerritsen en Ruth Schoemaker stonden prima hun mannetje en zo bleef de voorsprong bij het team uit Vaassen. De eindscore werd beslist op 14-15 na een enigszins onnodig spannend slot.

Met nog één thuiswedstrijd voor de boeg tegen HHV kan Regio ’72 nu al terug kijken op een zeer leuk en spannend seizoen. Zelfs op de allerlaatste speeldag kan er nog gewisseld worden van plek op de ranglijst en kan het Vaassense team 2e /3e/4e of 5e  in de poule eindigen. Ook benieuwd naar wat het wordt? Kom dan in ieder geval naar de thuis wedstrijd tegen HHV op 8 maart, aanvang 19.00 in de Wieken.