Regio ´72 wint in zeer lastige uitwedstrijd van Top

Na een periode van drie en een halve week, zit de winterstop er voor de korfballers weer op. Regio ´72 bezet een 3e plek op de ranglijst, 1 punt achter concurrenten DTS en Invicta.
Deze zaterdag stond er echter een wedstrijd tegen de hekkensluiter op het programma; Top uit Vroomshoop. Op papier een ogenschijnlijk eenvoudige pot, maar niets bleek minder waar.

Kort na het begin van de wedstrijd werd al gauw duidelijk wat de intenties waren van Top; namelijk zoveel mogelijk de snelheid uit het spel halen. Er werd vol overgave achter verdedigd tegen de Vaassenaren en de term ‘Anti-Korfbal’ leek bijna van toepassing op deze wedstrijd.

Regio liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef geduldig zoeken naar de juiste mogelijkheden. Wederom lieten de Paars-witten het na om de vele kansen te benutten, maar omdat Top aanvallend helemaal geen vuist kon maken, wisten de gasten uit te lopen naar een 5-10 ruststand.

In de 2e helft bleef Top doorgaan met achter verdedigen en Regio kreeg steeds minder grip op de wedstrijd. Het 1e doelpunt na rust was nog wel voor de Vaassenaren: 5-11.

Echter begon hierna een nogal grillige periode waarin het niveau steeds verder wegzakte. Door drie schoten vanaf de zijlijn kwam Top terug tot een gat van 3 punten: 8-11.

Top kreeg steeds meer de grip op de wedstrijd en wist zich, mede door het mindere verdedigen van Regio ’72,  terug te knokken tot een 12-14 stand. Het leek er een hele tijd op dat dit de eindstand zou worden. Bij Regio lukte aanvallend steeds minder en bij Top evenmin. Uiteindelijk bepaalde de ingevallen Lauren Schoemaker de eindstand op 12-15 met een mooi afstandsschot.

Een hele belangrijke zege voor onze toppers uit Vaassen die hierdoor in het zicht blijven van DTS en Invicta die beide hun wedstrijden wonnen. Volgende week zal voor deze twee ploegen extra belangrijk zijn, dan neemt Invicta het in Surhuisterveen op tegen DTS. Regio ’72 speelt daarentegen thuis tegen EKC 2000 en is dus genoodzaakt ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Doelpunten Regio ’72:

Tijs Schoemaker 3
Bart Bosman 3
Ricardo Hulleman 2
Bernadet van der Haar 2
Anne Stegeman 2
Ruth Schoemaker 1
Hidde Scholten 1
Lauren Schoemaker 1