Regio ’72 wint ook in en van Ermelo

Na de moeizame overwinning afgelopen maandag in Rhenen wist het eerste team van Regio ’72 ook uit in Ermelo te winnen en de punten mee naar huis te nemen. Ermelo werd in eigen huis met 7-14 verslagen.

Het was moeilijk voor Regio ’72 om na de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Arena zich opnieuw op te laden om scherp tegen hekkensluiter Ermelo te starten. De wedstrijd werd op (echt) gras gespeeld en tegen de hekkensluiter in de poule moest natuurlijk ‘gewoon’ gewonnen worden.

In het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Regio ’72 niet zo goed bij de les was. Er werd niet scherp verdedigd en ook in de aanval werd beneden het eigenlijke niveau gespeeld. Vooral het tempo was te laag en er was te veel onnodig balverlies, waardoor het scoreverloop tot tien minuten voor rust ondanks het kwaliteitsverschil gelijk op ging. Vlak voor rust werd de 4-4 tussenstand toch naar een 4-6 ruststand omgebogen.

Na de rust was de formatie beter bij de les en werden door degelijker spel langere aanvallen gespeeld en werd door rust en vertrouwen in de ploeg, de voorsprong in een sterke fase via 6-8 uitgebouwd naar 6-13. In de slotfase was het verschil gemaakt en kon coach Jasper Keizer met vertrouwen een volledig vak wisselen en reserves Thomas Gerritsen, Laurens Kozijn, Romana Koetsier en Femke Scholten speelminuten geven. De eindstand werd bepaald op 7-14.

Met nog drie wedstrijden te spelen groeit binnen de selectie de kampioenschapskoorts. Het eerste team staat in de tweede klasse een punt voor op nu nog enige concurrent SSS, dat ook weer won. Omdat in de laatste competitieronde Regio ’72 – SSS op het programma staat, wordt dan waarschijnlijk het kampioenschap pas beslist. Als Regio ’72 de volgende week thuis van Hellas weet te winnen, is het zeker dat in de laatste thuiswedstrijd het kampioenschap behaald kan worden.

Het zou een unieke prestatie zijn als Regio ’72 het inderdaad zou presteren om volgend jaar zowel in de zaal als op het veld in de eerste klasse uit zou mogen komen. We hopen daarom dat op 21 mei en op 4 juni een grote supportersschare naar het sportveld komt om het eerste te ondersteunen op hun weg naar een hopelijk prachtig slotakkoord van dit toch al geweldige seizoen! 

Doelpunten Regio ’72:

Karel Mol 4
Hidde Scholten 3
Robin Zweekhorst 3
Rosanne Wassink 2
Willeke Kloezeman 1
Tim van Huffelen 1

 

Ype Oosterhoff