Regio ’72 wint ook laatste wedstrijd van het jaar

De korfballers van Regio ’72 gaan ongeslagen de kerstvakantie in. In de laatste wedstrijd van 2023 werd het Enschedese Vakgericht met ruime cijfers verslagen: 25-10.

Alle ingrediënten voor een mooie avond in sporthal De Wieken waren aanwezig: een volle tribune, de D1 als Team van de week en een mooie overwinning van Regio’72 S2 in de wedstrijd ervoor. Bovendien stond Regio ’72 ongeslagen bovenaan en had Vakgericht slechts één keer weten te winnen.

In de eerste minuten leek zich nog een spannende strijd te ontvouwen. De Enschedese studentenvereniging pakte brutaal een voorsprong van 1-2, maar dit bleek van korte duur. Vanaf dat moment ging Regio ’72 beter verdedigen en begonnen ook de doelpunten makkelijker te vallen. Al in het eerste bedrijf liepen de Vaassenaren uit naar een ruime 11-4 voorsprong.

De tweede helft gingen de Vaassenaren verder met scoren en was de spanning al snel verdwenen. Dit was voor coaches Ricardo Hulleman en Dion Scholten een mooie gelegenheid om de jeugdspelers Kasper Schoemaker, Kim Heideveld en de debuterende Roos Bosch en Rens Dijkstra in te zetten. In de slotfase droegen zij ook bij aan de score en met enkele mooie doelpunten kwam een 25-10 eindstand op het scorebord.

Regio ’72 is hiermee lijstaanvoerder in de derde klasse D. Op 13 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen TOP in Vroomshoop.