Regio ’72 wint spannende strijd in Zwolle

De korfballers van Regio ’72 hebben het tweede duel in de zaalcompetitie nipt gewonnen. In een wedstrijd die meer spannend was dan goed, trok Regio ’72 in de slotminuut aan het langste eind op bezoek bij Oranje Zwart: 13-14.

Het was een bijzondere wedstrijd voor coach Stefan van der Worp, aangezien hij afkomstig is van Oranje Zwart. Bij Regio ’72 startte Jordi Molendijk in de basis en in de beginfase kwamen de Vaassenaren op een kleine voorsprong. Daarna stokte het spel enigszins en kwam Oranje Zwart op voorsprong. Beide ploegen hadden moeite om tot scoren te komen, wat leidde tot een 8-5 ruststand in het voordeel van Oranje Zwart.

Na de pauze veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Het duurde meer dan tien minuten voordat er gescoord werd, wat voor Stefan van der Worp het sein was om door te wisselen in het team. Marleen van der Haar, Jochem van der Haar en Tijs Schoemaker kwamen hierbij binnen de lijnen en dit was het startpunt voor een spannende slotfase.

Na een 10-8 tussenstand kreeg Regio ’72 langzaam de overhand in het soms fysieke duel. Dit leidde tot een zeer spannende slotfase. Mede door enkele doelpunten van Ruth Schoemaker kwam de Vaassense ploeg sterk terug. Het was invaller Tijs Schoemaker die in de slotminuut de wedstrijd besliste met een droog afstandsschot.

Een mooie opsteker voor de Vaassense ploeg na de nederlaag vorige week tegen KVZ. Volgende week ontvangt Regio ’72 HHV in sporthal De Wieken.

Doelpunten Regio ’72: Ruth Schoemaker 4, Hidde Scholten 3, Anne Stegeman 2, Thomas Gerritsen 2, Pieter van der Giessen 1, Lauren Schoemaker 1, Tijs Schoemaker 1