Regio ’72 wint weer met ruime cijfers

De korfballers van Regio ’72 hebben ruim gewonnen van hekkensluiter Ons Clubje. Ondanks een matig begin van de Vaassense ploeg werd alsnog met ruime cijfers gewonnen: 21-7.

De wedstrijd in de drukbezochte sporthal De Wieken begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Anjo Brummel. Vervolgens begonnen de Vaassenaren de wedstrijd bijzonder slecht. Ons Clubje pakte snel een 0-2 voorsprong en het duurde meer dan tien minuten voordat Regio ’72 uit een vrije bal het eerste doelpunt kon aantekenen.

Aangemoedigd door de E1, dat deze keer team van de week was, kreeg Regio ’72 de overhand in de wedstrijd. Zonder groots te spelen liep Regio ’72 uit naar een 10-5 voorsprong in de rust. Na de pauze kregen de Vaassenaren nauwelijks meer doelpunten tegen en wist het gestaag de voorsprong uit te breiden. In de slotfase mochten Dionne de Groene en de debuterende Daan Bosch invallen, waarbij Daan gelijk een doelpunt wist te scoren. De eindstand werd 21-7.

Ondanks dat het een van de mindere wedstrijden van de Vaassense ploeg was, staan ze nog steeds ruim aan kop. Zeker ook omdat de nummer 2 SDO verloor op bezoek bij Rivalen. Regio ’72 mag volgende week op bezoek bij SDO in Westerhaar en kan dan een volgende slag slaan in de strijd om het kampioenschap.

Doelpunten Regio ’72: Tim van Huffelen 9, Thomas Gerritsen 4, Jordi Molendijk 3, Willeke Kloezeman 1, Marscha Steenbergen 1, Pascalle Molendijk 1, Bart Bosman 1, Daan Bosch 1.

Foto’s: Fred Rijckenberg