Regio ’72 zeer trefzeker maar domineert niet

Regio ’72 heeft gister zijn stempel niet weten te drukken op de eerste ontmoeting met Juventa dit seizoen. De wedstrijd werd verloren met 24-20, een wedstrijd waarin beide teams elkaar om de beurt afwisselden en de leiding namen.

Vooraf werd door Pascal Selker benadrukt dat dat Juventa een geduchte tegenstander was, niets bleek minder waar. Het eerste schot van de Hardenbergers was direct raak. Des al niet te min liet Regio ’72 direct zijn tanden zien door ook het eerste schot van de wedstrijd te verzilveren.
Vanaf dat moment brak de wedstrijd open en scoorden beide teams er op los. Regio ’72 kwam een viertal doelpunten los van zijn tegenstander maar wist dit niet vol te houden tot aan de rust. Er werd gepauzeerd met een tussenstand van 14-14.
Nadat de reserves weer waren aangevuld begon ook de tweede helft weer fanatiek, Juventa nam het initiatief en scoorde gelijk twee keer. Regio ’72 bleek niet sterker te zijn terug gekeerd uit de rust en kon niet meer mee met het tempo van Juventa. Het resultaat was 22-18 waardoor Pascal Selker een beroep deed op zijn sterke reservebank, Femke Scholten, Jesper Mentink en Bart Bosman kwamen de ploeg versterken met nieuwe energie. Helaas konden zij niet voor de definitieve ommekeer zorgen en werd de eindstand beslist op 24-20. Regio ’72 kan terugblikken op een goede wedstrijd waarbij het scoringspercentage hoog lag en het team ‘lekker’ korfbalde. Wanneer deze lijn doorgezet wordt zal Regio ’72 snel punten gaan halen in de tweede klasse.

Volgende week heeft Regio ’72 al direct een goede kans dit waar te maken tegen HHV uit Hollandscheveld. Ook zij staan nog puntloos in de competitie. Komt allen ons vlaggenschip aanmoedigen zaterdag 20 september om 15.30, sportpark Oosterhof.