Regio ’72 zet belangrijke stap naar het kampioenschap.

VAASSEN- In een korfbalcompetitie die op eenzelfde manier kan eindigen als de eredivisie, moet koploper Regio ’72 in de laatste speelronde tegen kampioenskandidaat SSS. Met nog drie wedstrijden te spelen moesten de korfballers uit Vaassen het afgelopen zaterdag opnemen tegen Hellas’63 uit Nunspeet. Voor Regio ’72 was het dus noodzaak om thuis te winnen tegen de Nunspeetse middenmoter. Kampioenskandidaat SSS moest ook winnen om in de laatste competitiewedstrijd tegen Regio’72 te strijden voor het kampioenschap. Regio ’72 hield zich aan de sportieve verplichting, maar deed SSS dit ook?

De heenwedstrijd had Regio’72 met twee vingers in de neus gewonnen van Hellas’63.Met het kampioenschap als doel zou Regio’72 in Vaassen een gemakkelijke overwinning moeten behalen op Hellas. Toch begonnen de Nunspeters vol vertrouwen aan de wedstrijd.

De openingsfase was zeer spectaculair te noemen. Ondanks het warme weer lag het tempo erg hoog en waren beide ploegen zeer scherp in de afronding en wat minder in de verdediging. In een mum van tijd stond er 4-4 op het scorebord. Misschien dat de kampioenszenuwen al een beetje los begonnen te komen, want Hellas liep uit naar 6-8.

Toch herpakte de Vaassense formatie zich. De korfballers gingen hun eigen spelletje weer spelen en de stormachtige opening van de Nunspetenaren kwam tot rust. Regio’72 bouwde rustig aan hun aanvallen en gaven verdedigend weinig weg. De scherpte van Hellas verviel en de Vaassenaren wisten uit te lopen naar een 11-8 ruststand.

Na de rust deed Hellas een poging om terug in de wedstrijd te komen. Het mocht niet baten, de Vaassenaren waren nog steeds baas op eigen veld en dicteerden het spel. Naar enkele minuten in de tweede helft gaven de Nunspetenaren het op, ze hadden al zeker een kwartier niet meer gescoord en dat is erg bijzonder. Veel werd er niet meer gekorfbald en Regio’72 won met 19-11.

Ondanks een onzeker begin won Regio ’72 gemakkelijk van Hellas ’63 een goede stap naar het kampioensschap. SSS wist dit echter niet te doen en staat nu op drie punten achterstand van Regio’72. Dit betekend dat volgende week het kampioenschap al gewonnen kan worden en hoeft de directe confrontatie met SSS op de laatste speelronde helemaal niet allesbeslissend te wezen.