Regio ’72 zoals verwacht onderuit tegen koploper VEO

De uitwedstrijd die het eerste team van Regio ’72 op het programma had staan tegen koploper VEO uit Voorburg, werd vooraf gezien als een kans om de deceptie van de teleurstellend verloren laatste thuiswedstrijd tegen HKC uit Utrecht te doen vergeten. Het halen van punten in deze wedstrijd leek een te grote opgave, waardoor vrijuit gespeeld kon worden om het goede gevoel terug te krijgen. Het werd uiteindelijk een aardige wedstrijd waarin Regio ’72 goed partij gaf, en de schade middels een eindstand van 18-14 beperkt hield.

Regio ’72 begon sterk aan de wedstrijd en verraste VEO met sterk spel en een scherpe openingsfase. Het resulteerde in een voorsprong in het begin van de wedstrijd die na een kwartier speeltijd tot 2-5 uitgebouwd kon worden. Op dat moment raakte Ricardo Hulleman geblesseerd. Hij was al een tijdje in een fysieke strijd met zijn tegenstander verwikkeld, en moest na een “ijsbeentje” tegen zijn bovenbeen het strijdtoneel verlaten. Regio ’72 werd abrupt uit de flow gehaald en was na deze tegenslag even de weg kwijt. Evenals de scheidsrechter overigens, die na een 3-5 tussenstand vergat de vakken te laten wisselen hetgeen later voor de nodige verwarring zorgde. VEO was in deze fase de ploeg die zich hervond en liet zien waarom het de ranglijst in de eerste klasse D aanvoert. Met flitsend aanvalsspel liet men zien hoe je met een op elkaar ingespeeld team van hoog niveau met een zeer hoog baltempo kansen kunt creëren en uitspelen. Dit resulteerde in een 10-6 ruststand, waarbij de wedstrijd eigenlijk ook gespeeld leek.

Na de rust nam VEO enigszins gas terug en knokte Regio ’72 zich toch terug in de wedstrijd. De gehele tweede helft bleef het scoreverschil 3 -5 punten en speelden de ploegen gelijkwaardig. Jesper Mentink, de enige meegereisde reserve-heer, had zich het uitje naar Den Haag iets anders voorgesteld. In plaats van het bankzitten en het evt de laatste fase ingezet worden heeft hij vrijwel de gehele wedstrijd moeten spelen. Hij deed dit overigens verdienstelijk, evenals Marije van Huffelen, die de laatste tien minuten Annemarije Kerkdijk verving. Al met al kan Regio ’72 terugkijken op een aardige wedstrijd, waarbij de ploeg ondanks het verlies, aan vertrouwen teruggewonnen heeft.

Komende zaterdag (19 april) staat de thuiswedstrijd tegen Rheko uit Rheden op het programma. Alhoewel deze ploeg ook hoog geklasseerd staat en Regio ’72 nu de laatste positie inneemt, is de ambitie om daar wel weer voor de punten te gaan. De wedstrijd wordt gespeeld vanaf 15.30 uur, zoals altijd op sportpark De Oosterhof, aan de Zichtstede in Vaassen.