Regio’72 A2 – DOS Kampen / Veltman A2

Datum: 24-05-2014

Geschreven door: Tessa Leerkes

Zaterdag 24 mei was het zover, de laatste wedstrijd voor de ‘toppers’ (nog niet bewezen op het veld) van de A2. En ze hadden geluk, ze mochten de wedstrijd spelen tegen het zo geheten Nielsen team. U zult allen wel denken, het Nielsen team? Ja dat klopt. In dit team zitten namelijk twee jongens die Niels heten met een verhaal erachter. Dat verhaal bespaar ik u verder. Maar we hebben het hier over DOS Kampen / Veltman A2. Het beruchte team voor onze spelers. Na de gezelligheid met deze heren van DOS de vorige keer tijdens het douchen hadden wij, als dames dan, er erg veel zin in volgens mij.
Er was overigens wel een duidelijk statement over deze wedstrijd. DOS Kampen kon namelijk kampioen worden. En daar waren wij op gebrand om ze dit af te nemen.

Na deze misschien ietwat lange inleiding, met misschien aardig wat onzinnige info over deze leuke heren van de tegenstanders ga ik maar snel over na het belangrijke van deze dag, Winnen van DOS Kampen.

De wedstrijd tussen de gebrande A2 spelers van Regio en de spelers van DOS Kampen begon erg spannend. Na korte tijd stond Regio met 0-1 achter door een strafworp. Wie van onze heren had ook alweer een handje omhoog tegen een dame? Juist, overtreding van de regeltjes, foei, maar goed dat jullie maandag een spelregel cursus hebben! Maar niet getreurd, wij lieten ons dat geen tweede keer zeggen en kregen een vrije bal mee die Inez er mooi in knalde. Niet snel daarna vond Pascalle het volgens mij niet zo oke dat het gelijk stond. Met een mooi schot knalde zij de 2-1 binnen. Hierna verliep de wedstrijd op ongeveer dezelfde manier. Sjoerd maakte een mooie doorloper, en aan de andere kant liet Jorn er eentje door wat de stand naar 3-3 bracht. Een spannende stand om de rust mee in te gaan dacht ik zo.

Na de rust ging het eigenlijk op dezelfde manier verder als voor de rust. Van een mooie gelijkmaker weer met een korte kans van Pascalle en een doorloopbal door Sjoerd kwamen we op 5-5. Hierna werd het binnen no time eigenlijk ook al snel 6-6 door een mooi schot van Jorn. Hierna werd onze geliefde Pascalle gewisseld voor een dame uit de B1; Carlijn mocht het A2 team komen versterken. Na deze stand van 6-6 vond DOS Kampen het volgens mij wel even genoeg geweest met het steeds om en om doelpunten maken. Ik bedoel maar, ze wilden toch kampioen worden? De stand werd even weggetrokken door DOS naar een 6-9 achterstand (stomme Nielsen team zeg).
Na deze achterstand zag Jorn het niet meer zitten. Werd je bang Jorn? Watje! Nee zonder gekheid, Jorn had last van zijn enkel en smeekte Pascalle om weer terug het veld in te komen. Met veel moeite want mevrouw had haar schoenen al uit kwam ze weer terug het veld op. Om vervolgens maar gelijk weer te scoren 7-9. Wisselen van vak, aanval opbouwen, bal krijgen en schieten. Klaar, makkelijk en snel. Sjoerd snapte dit precies en knalde de 8-9 binnen. Nu kreeg DOS Kampen het ineens weer erg benauwd. Met nog vijf minuten te spelen waren ze best wel bang om misschien toch nog gelijk te spelen. Maar dit was niet het geval. Er kwam nog een doelpunt voor DOS Kampen. “De knappe jonge kwam erlangs en maakte een pracht doorloopbal”, deze heer van DOS Kampen wil verder graag anoniem blijven maar ik moest hem met deze actie en zijn knapheid dan wel duidelijk vermelden in dit verslag. Bij deze meneer Keizer! (oeps…)

Met een uitslag van 8-10 is deze wedstrijd geëindigd.