Regio’72 Bedankt!

In december 2012 kreeg ik een telefoontje van Tim Kamphuis, of ik interesse had om trainer/coach te worden bij Regio’72, maar nu van het 1e. Kort daarna een goed gesprek gehad met de TC en na de uitwedstrijd tegen Revival ben ik begonnen aan mijn eerste klus als hoofdtrainer. Uiteraard kende ik een behoorlijk aantal spelers vanuit de onderlinge ontmoetingen met Atalante, maar toch was het wel even spannend de 1e training; voor het eerst een seniorenteam en dan ook nog bij een andere vereniging. Als “nieuweling” werd ik direct goed ontvangen door de gehele selectie, maar ook door alle andere mensen van Regio ’72, ik voelde mij dus ook snel thuis. Dat gevoel is eigenlijk ook niet meer weg gegaan en daarom zie ik (hoe cliché ook) Regio ’72 toch wel als mijn 2e clubje.

Als ik kijk hoe we het met de selectie de afgelopen 2,5 jaar korfballend hebben gedaan, dan kan ik achteraf ook tevreden zijn over de korfbalprestaties. In het 1e (halve) seizoen toch nog handhaving weten te behalen in een spannende beslissingswedstrijd tegen de Waterpoort (16-15). In het 2e seizoen was het belangrijk om na de degradatie uit de 1e klasse in de zaal niet verder terug te zakken. We werden door het KNKV in een noordelijke competitie ingedeeld met  veel onbekende tegenstanders en de doelstelling werd ruim behaald, we deden zelfs nog tot 2 weken voor het einde mee om het kampioenschap!  Helaas degradeerden we wel op het veld uit de 1eklasse. In het laatste seizoen werden wij door de bond zowel op het veld als in de zaal in een pittige competitie geplaatst. Dat bleek ook wel want, we speelden ons pas een paar weken voor het einde van de beide competities veilig, maar op het veld hebben wij wel onze doelstelling gehaald (bij de 1e 4 eindigen).

Wat mij het meeste bij blijft van de afgelopen 2,5 jaar is toch wel de saamhorigheid en gezelligheid bij Regio’72. Als buitenstaander word je snel op je gemak gesteld en de positieve verhalen van een bekende voorganger (M.T.) kan ik nu alleen maar bevestigen. Ook de bezoekjes aan McDonalds met de gehele selectie was altijd een leuke afsluiting van een korfbaldag.

Als laatste wil ik iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd de afgelopen 2,5 seizoen; spelers, reserves, teambegeleider, TC, supporters en alle andere vrijwilligers en wens ik Regio’72 veel succes en geluk toe.

Tot ziens, want ik kom zeker nog een keer biertje drinken! (want een bacootje verkopen jullie helaas niet, is toch een minpuntje ;-))

Pascal Selker