Regio’72 beloont zichzelf met winst op HKC

De uitwedstrijd tegen HKC uit Hengelo was er 1 om snel te vergeten. HKC verdedigde achter, waardoor het spel van Regio’72 ontregeld werd. Regio’72 verloor en was gebrand de thuiswedstrijd uit een ander vaatje te tappen. Vandaag zou blijken of Regio’72 het zou lukken om de punten in Vaassen te houden.

Dat dit een lastig seizoen zou worden wist iedereen. Nadat vorig seizoen 10 selectiespelers afscheid habben genomen, van de toen al krappe selectie, wist de club dat men moest roeien met de riemen die je hebt. Voor de club is het mooi om te zien dat ieder spelend lid zijn of haar steentje bij draagt om er toch voor de zorgen dat wedstrijden gespeeld kunnen worden.

De wedstrijd begon met Marije van Huffelen in de basis voor de geblesseerde Willeke Kloezeman. Tot 3-3 hielden beide teams elkaar in evenwicht. Waarna HKC de leiding nam en uit kon lopen tot 3-6. Regio’72 herpakte zich en kwam dichterbij tot 6-7. Hierna volgde een periode waarbij Regio’72 moeilijk tot score kwam en ging met 6-10 de rust in.

Na rust was het eerste doelpunt voor HKC. Alsof Regio’72 op dat moment werd wakker geschud en wist dat het nu of nooit was. Aanvallen werden beter opgezet, de combinaties werden beter uitgespeeld en er werd beter afgerond. Met nog 8 minuten op de klok knokte Regio’72 zich terug tot een 13-13 stand. Wat volgde was een spannende eindstrijd met beleving. Nadat Jordi Molendijk de 15-14 scoorde volgde een nog spannender minuut en een klein beetje geluk voor Regio’72. HKC legde de opgelegde kansen er niet in, waardoor Regio’72 de bal rustig kon uitspelen waardoor de punten in Vaassen bleven.

Er werden meerdere wedstrijden gespeeld waarbij Regio’72 goed spel liet zien, maar zichzelf niet beloonde. Tegen HKC bewees Regio’72 zich een grote dienst. Eindelijk werd het spel beloond met de winst. Regio’72 blijft de laatste plaats behouden in de poule. Met nog 3 wedstrijden is het nog mogelijk om niet te degraderen, maar men moet ook realistisch blijven. Wat voorop staat is dat de komende wedstrijden met veel sportieve strijd en plezier gespeeld zal worden.