Regio’72 blijft thuis ongeslagen

Na twee uitwedstrijden mocht Regio’72 zaterdag thuis aantreden tegen Thrianta uit Hoogeveen. In de afgelopen uit wedstrijden werd er net verloren of met een klein verschil gewonnen. Thrianta staat een na laatste in de competitie. Winnen zou voor Regio’72 betekenen dat het blijft mee draaien in de bovenste regionen.

Dat Thrianta een na laatste staat in de competitie was niet te zien tijdens de eerste helft. Het nam de voorsprong en behield dit de gehele eerste helft. Regio kon alleen aanhaken om het verschil niet verder te laten groeien. Verdedigend liet Regio teveel ruimte waardoor er met een 11-13 stand werd gerust.

De afgelopen wedstrijden liet Regio’72 zien dat het over veerkracht beschikt. Zaak was om zo snel mogelijk gelijk te komen en aan de goede kant van de score te komen. Tijdens de rust werden de puntjes op de i gezet en kwam het team gebrand uit de kleedkamer. De eerste drie doelpunten in de tweede helft waren voor Regio’72 waardoor het gelijk na de rust een 14-13 voorsprong nam. Nu moest Thrianta op jacht. Bij een stand van 16-16 was het Ruth Schoemaker die met 2 doelpunten het gat kon slaan wat de nekslag gaf voor Thrianta. Regio’72 won de wedstrijd met  20-17 en blijft thuis ongeslagen.

Het veldseizoen is met 1 wedstrijd verlengt waardoor de eerste returns al op het programma staan. De selectie van Regio’72 speelt zaterdag haar laatste thuiswedstrijd, voordat het zaalseizoen begint, tegen TOP uit Vroomshoop. Zowel het eerste als het tweede wonnen de uitwedstrijd tegen TOP. Het tweede begint om 14:30 en het eerste speelt om 16:00.