Regio ’72 degradeert na onnodige nederlaag

Het is de korfballers van Regio ’72 ook niet gelukt de laatste wedstrijd te winnen. Tegenstander Sparta uit Nijkerk scoorde in de slotseconde de winnende treffer, eindstand 16-17. Hierdoor degradeert Regio ’72 naar de tweede klasse.

Regio ’72 wist vooraf dat met een overwinning noodzakelijk zou zijn om nog kans te maken op een beslissingswedstrijd tegen Elburg. Voor tegenstander Sparta stond niets meer op het spel.

De ploegen waren vanaf de eerste minuut aan elkaar gewaagd. Verdedigend ontbrak de scherpte op sommige momenten en beide ploegen wisten vrijwel om en om de korf te vinden. Dit resulteerde in een 9-9 ruststand.

Na de pauze leek Sparta voor het eerst een gaatje te slaan. De ploeg kwam met 13-15 voor. Sein voor Regio ’72-trainer Pascal Selker om enkele frisse krachten binnen te lijnen brengen.  Met Ruth Schoemaker, Willeke Kloezeman en Karel Mol binnen de lijnen werd de achterstand omgebogen tot een 16-15 voorsprong.

De Vaassenaren kregen kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het was Sparta dat via twee strafworpen in de slotminuut alsnog met de overwinning aan de haal ging. Zo kon Regio ’72 terugkijken op een goede wedstrijd met een tegenvallend resultaat.

Volgend seizoen mogen de Vaassense korfballers in de tweede klasse hun kunsten vertonen.  Dit is hetzelfde niveau als in de zaalcompetitie. De ploeg zal dat volgend jaar moeten doen zonder teambegeleider Ype Oosterhoff, die na afloop de bloemen overhandigd kreeg. Na vier trouwe jaren waarin hij altijd voor de selectie klaarstond, stopt hij ermee en richt zich nu volledig op zijn nieuwe rol als voorzitter van Regio ’72.