Regio’72 doet wat ze moet doen

ELBURG – Er was maar één doel: punten binnenhalen. Dit leken de spelers en speelsters van Regio’72 zelf ook te weten. Er stond een compleet andere ploeg in het veld dan vorige week tegen Woudenberg. Het aantrekkelijke en gedreven spel van de Vaassense formatie liet zich weer zien en dat betaalde zich na zestig minuten dan ook uit in een 15-14 overwinning, waarbij het meegereisde publiek heeft kunnen genieten van een mooie en spannende wedstrijd.
In de beginfase moesten beide ploegen nog op gang komen. Het duurde even voor de eerste doelpunten erin zaten, maar toen beide kanten hun eerste doelpunt gemaakt hadden, begon Regio’72 los te komen. Drie doelpunten op rij zorgden voor een comfortabele 4-1 voorsprong. Elburg gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam terug tot één doelpunt achterstand, 5-4. Gelukkig lieten de Regio’ers het niet afweten en brachten het verschil weer gauw terug op twee doelpunten. Tot aan de rust werd door beide ploegen nog tweemaal gescoord en dus stond de tussenstand halverwege de wedstrijd op 7-5 in het voordeel van Regio’72.

In de tweede helft begon Regio’72 sterk en maakte direct een doelpunt. Ook al maakte Elburg dit nog goed met een tegendoelpunt, daarna glipten de Vaassenaren weg naar een voorsprong van vier doelpunten en brachten de stand op 10-6. Helaas stokte het scorend vermogen even en kon Regio’72 dit niet verder doordrukken. Hierdoor kreeg Elburg de kans om dichterbij te komen en zij maakte daar dankbaar gebruik van, het verschil werd wederom op twee doelpunten gezet. Er volgde een periode van om en om scoren tot aan 13-11. De spanning was te snijden toen Elburg vervolgens twee doelpunten maakte en de ploegen op gelijke hoogte bracht. Aan Vaassense kant hield uitblinker Karel Mol het hoofd echter koel en wist Regio’72 in de eindfase met twee afstandsschoten op een beslissende voorsprong te brengen. Elburg probeerde met de weinige tijd die er over was om nog een punt uit de wedstrijd te slepen, maar ondanks een laatste doelpunt mocht dit niet meer baten en Regio’72 won na een zeer boeiende wedstrijd terecht met 15-14.

Regio’72 doet goede zaken met deze gewonnen wedstrijd en blijft afstand houden van de concurrentie. Ze is er echter nog lang niet en komt nog een paar pittige tegenstanders tegen, waaronder de top drie van de poule. Komende zaterdag kan Regio’72 thuis voor een verrassing proberen te zorgen tegen de IJsselvogels, die tot nu toe nog alles gewonnen hebben en tegen de ploeg uit Vaassen hun kampioenswedstrijd spelen.

Doelpunten Regio’72
Karel Mol, 7
Robin Zweekhorst, 3
Hidde Scholten, 2
Marije van Huffelen, 1
Tim van Huffelen, 1
Willeke Kloezeman, 1