Regio’72 geeft punten niet weg

Vaassen –Een zonovergoten sportcomplex en een bekende tegenstander waren de ingrediënten afgelopen zaterdag. Een wedstrijd waarin Regio’72 vocht voor wat ze waard was en de punten zodoende niet weg gaf. De club staat nu 1 punt achter de koploper in de veldcompetitie.

Elburg is een bekende tegenstander van Regio’72. De ploegen kwamen elkaar een aantal seizoenen niet tegen, maar sinds de degradatie van Elburg vorig seizoen treffen beide clubs elkaar nu in de 2de klasse. Een ploeg om rekening mee te houden en waar men hard voor de punten werkt. Regio’72 was gewaarschuwd.

Regio’72 startte furieus. Het spel was effectief, fanatiek en vooral de wil om te winnen was duidelijk zichtbaar bij de spelers. De eerste 2 aanvallen werden bekroond met een doelpunt en pas bij 5-1 kon Elburg wat terug doen met een vrije bal. Geleidelijk herpakte Elburg zich en begon zich terug in de wedstrijd te knokken. Bij de stand van 8-5 was er een tijdelijke opleving aan de zijde van Elburg. Dit mocht echter niet baten en bij een stand van 10-7 werd er gerust.

De rust deed Regio’72 goed. De Vaassenaren scoorden de eerste 2 doelpunten van de 2de helft en de wedstrijd was gespeeld. Dit zag men terug in de score of eigenlijk het niet scoren. Een doelpuntloze periode van 15 minuten brak aan, totdat Lauren Schoemaker dit genoeg vond en met een schot het gat nog groter maakte. Typerend tijdens deze periode was het missen van grote opgelegde kansen aan Elburgse kant.

De tweede helft kabbelde voort. Wissels aan Elburgs zijde mochten niet meer baten en een prima leidende scheidsrechter floot de wedstrijd af bij een stand van 15-11.

Volgende week ontvangt Regio’72 de koploper Top thuis. Mocht de ploeg willen stunten dan is volgende week de uitgelezen mogelijkheid.