Regio’72 hervat competitie tegen KVZ

We mogen weer en met publiek op de tribune. Door de lockdown is de bestaande poule indeling opgedeeld in 2 poule indelingen. Zaterdag mocht Regio’72 aantreden tegen het bekende KZV uit Zutphen.

Om scheefgroei in de stanaardklassen tegen te gaan en de doorstroming op topniveau te bevorderen voert het KNKV met ingang van het zaalseizoen 2022/2023 een hervorming van de zaalcompetitie door. Dit houdt voor Regio’72 in dat wanneer zij 1ste of 2de in de poule worden het een kruisfinale speelt voor promotie naar de 1ste klasse. De tegenstander is dan de nummer 1 of 2 uit de poule met HHV, Exakwa en HKC (Hengelo). Aangezien Regio’72 oorspronkelijk is ingedeeld in een competitie met 7 teams is degraderen niet aan de orde.

De voorbereiding kenmerkte zich met blessures en spelers in quarantaine. Zaterdag begon Regio’72 met Marscha Steenbergen en Casper Gensen in de basis. Regio’72 had moeite om het goede spel van voor de lockdown te spelen. Het was zoekende en scoorde alleen uit standaard situaties. Pas net voor rust werd het eerste velddoelpunt gescoord. Met een stand van 5-11 werd er gerust.

Na rust werd door Regio’72 de achtervolging ingezet. Het begon te scoren. KVZ liet zich niet van de wijs brengen en speelde de wedstrijd consequent uit. Het liet Regio’72 niet meer dan 3 doelpunten dichterbij komen. De wedstrijd eindigde in een 13-19 eindstand.

Score:
Anne Stegeman: 4
Hidde Scholten: 3
Ruth Schoemaker: 2
Erica Oosterhoff: 2
Thomas Gerritsen: 1
Pieter van der Giessen: 1