Regio’72 houd het gelijk tegen rivaal Woudenberg.

VAASSEN- Na het nipte verlies van vorige week in Vroomshoop hadden de korfballers van Regio’72 opnieuw een gelijkwaardige tegenstander. Deze keer was het strijdtoneel in Vaassen en klonken de spelersnamen van Woudenberg door de speakers van sporthal de Wieken. Tijdens de wedstrijd waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Regio’ 72 wist enkele malen uit te lopen in de score, maar Woudenberg vocht zich steeds terug. Na enkele spannende slotminuten maakte Woudenberg in de laatste minuut gelijk, de eindstand werd 12-12.

In deze tweede zaalwedstrijd lag de ideale mogelijkheid om de eerste overwinning van deze competitie in de wacht te slepen. Woudenberg stond voor aanvang van de wedstrijd samen met Regio’72 op een gedeelde vijfde plek. Te bedenken dat de Vaassenaren de afgelopen jaren in de Wieken vrijwel onverslaanbaar waren, hoopte men op een overwinning. Ondanks het nipte verlies van vorige week begon de Vaassense korfballers scherp aan de wedstrijd. Regio’72 kwam al snel op een voorsprong van 3-1. Na de eerste tien minuten leek de concentratie echter wat weg te zakken. Er werden veel kleine foutjes gemaakt, slordige passes en onnodig balverlies. Maar de verdediging bleef scherp. Regio’72 scoorde zelf weinig maar gaf nog minder weg. De russtand was 6-3 en voor een zaalwedstrijd was dat een magere score.

Het begin van de tweede helft bood meer uitkomst. Regio’72 liep uit naar een scoreverschil van vier doelpunten. In deze fase leek de rest van de wedstrijd niet meer dan een formaliteit. De thuisclub speelde de bal sneller rond, creëerde meer kansen, hadden een betere positiebezetting en gaven verdedigend weinig weg. Maar het scoren bleef de laatste twintig minuten achterwege en dat bleek cruciaal in deze wedstrijd. Hoewel de Woudenbergse formatie minder kansen creëerde, waren zij een stuk scherper in de afronding ervan. Stukje bij beetje kwamen ze dichter bij Regio’72. In de laatste minuten kwamen ze zelfs gelijk te staan.

Het gelijkspel van 12-12 voelde dus ook aan als een verlies. Thuis tegen een directe concurrent gelijkspelen, terwijl alle mogelijkheden aanwezig waren om te winnen kwam hard aan. Toch viel er veel hoop te putten uit de wedstrijd. Het weigeren om te scoren was duidelijk het kritieke punt waarop de Vaassenaren de wedstrijd uit handen hadden gegeven. Normaal gesproken hebben ze met het scoren weinig problemen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Elburg op het progamma. Wanneer Regio’72 hetzelfde spel laat zien als tegen Woudenberg, zou er een mooie eindscore op het bord kunnen komen te staan.