Regio’72 imponeert niet tegen TOP

VAASSEN – De voorbije weken kon het publiek genieten van dartel en attractief spel, dus de verwachtingen waren hoog gespannen afgelopen zaterdag. Regio’72 kon echter geen vuist maken en verloor van koploper TOP uit Vroomshoop.
Na een korte fase van aftasten werd meteen duidelijk dat het een zware middag zou worden voor de Vaassenaren. Regio’72 kwam niet in haar spel en verzuimde te scoren. Verdedigende foutjes werden genadeloos afgestraft en al vrij snel stond er een 1-6 achterstand op het scorebord. TOP liet de teugels een beetje vieren en Regio’72 kreeg via een paar mooi uitgespeelde doelpunten de kans wat terug te doen, ruststand 5-8.
Na de rust werd deze stijgende lijn helaas niet voortgezet. Het eerste doelpunt was voor de gasten uit Vroomshoop. Alhoewel TOP vervolgens verzuimde de score verder uit te bouwen, leek het verzet van Regio’72 met deze achterstand toch gebroken. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld tot een 8-13 eindstand.
Ondanks dit ietwat teleurstellende resultaat bezetten de paarswitte korfballers nog steeds een prima 3e plaats. Volgende week volgt nog de uitwedstrijd tegen Keizer Karel uit Nijmegen en dan gaan de korfballers zich opmaken voor de zaalcompetitie.
Doelpunten Regio’72:
Hidde Scholten 4
Tim van Huffelen 1
Annemarije Kerkdijk 1
Lauren Schoemaker 1
Ruth Schoemaker 1