Regio’72 kan koploper net niet verrassen

MOORDRECHT- Regio ’72 heeft een paar mindere weken achter de rug waarin het tegen de concurrenten voor de onderste plekken slechts één punt wist te bemachtigen. Juist nu moesten de Vaassense korfballers op bezoek bij titelfavoriet IJsselvogels in Moordrecht. Regio ’72 bleef lang in het kielzog van de IJsselvogels, maar moest in de slotfase toch zijn meerder erkennen. Eindstand 25-22.

De korfballers van Regio’72 begonnen frank en vrij aan de wedstrijd. Annemarije Kerkdijk startte wederom in de basis en had een belangrijke bijdrage in de score van de Vaassenaren. Zij verving de geblesseerde Willeke Kloezeman. De beginfase was voor Regio ’72 dat al snel met 4-6 aan de leiding ging. Vervolgens zette IJsselvogels even aan en de koploper scoorde vier doelpunten op rij. De rust werd ingegaan bij een 11-8 tussenstand.

In de tweede helft begon Regio ’72 opnieuw sterk. De Vaassenaren schoten vele malen beter dan de afgelopen wedstrijden en bij een 13-13 tussenstand leek een verrassing in de maak. Op dat moment toonde IJsselvogels hun klasse. De ploeg scoorde op de belangrijke momenten en strafte de verdedigingsfouten van Regio ’72 ongenadig af. Regio ’72 kon nog tegenspartelen en kwam nog even terug tot 17-16. Toch liep IJsselvogels uit naar 21-16. In de slotminuten schoten beide ploegen nog met scherp resulterend in de 25-22 eindstand.

Regio ’72 blijft hiermee onder de degradatiestreep met slechts één punt uit de eerste vier wedstrijden. De wedstrijd heeft echter duidelijk gemaakt dat de Vaassense korfballers het ook de titelfavoriet moeilijk hebben kunnen maken. Bovendien geeft de hoge score vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

 

Doelpunten Regio ’72:

Karel Mol, 5
Tim van Huffelen, 5
Annemarije Kerkdijk, 4
Hidde Scholten, 4
Robin Zweekhorst, 3
Linda van der Wal, 1