Regio’72 kan zich opmaken voor kampioenswedstrijd

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Rivalen uit Doesburg op het programma. De thuiswedstrijd werd overtuigend gewonnen. Rivalen won van mede titelkandidaat SDO waardoor Regio’72 gewaarschuwd was.

Onder aanvoering van inval coach Marike van Triest begon Regio’72 in de basis met Marije van Huffelen voor de afwezige Annemarije Brummel en Kasper Schoemaker mocht zijn basisplaats debuut maken voor de geblesseerde Bart Bosman.

Regio’72 maakte de eerste 2 doelpunten en liet vooral de eerste helft zien dat zij de kampioenskandidaat zijn. Rivalen probeerde het spel te vertragen door de hele wedstrijd achter te verdedigen. Regio’72 loste dit vakkundig op en koos de goede kansen uit. In de verdediging werd er geregeld een bal onderschept en zodoende nam Regio’72 een riante voorsprong.

De tweede helft was meer een formaliteit. Het niveau werd minder. Regio’72 scoorde mee met Rivalen. De meegereisde wissels Roos Bosch en Daan Bosch werden de laatste minuten ingezet en bij een 9-18 stand werd er afgefloten.

Regio’72 mag zich opmaken voor de kampioenswedstrijd op zaterdag 2 maart. Het treedt dan thuis aan tegen de nummer 2 Olympia’22. Het zou mooi zijn als op 2 maart de tribunes in de Wieken goed gevuld zijn. De wedstrijd begint om 17:10.