Regio’72 knokt zich naar overwinning

Zaterdag speelde Regio’72 in de veldcompetitie de return tegen Oranje Zwart uit Zwolle. In een zeer spannende wedstrijd knokten de Vaassenaren zich naar een 11-10 overwinning. De ploegen in deze competitie zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en uitslagen zijn van tevoren nauwelijks te voorspellen. De wedstrijd in Zwolle werd met 17-14 verloren en revanche nemen was nu de doelstelling.

Wegens een blessure van Annemarije Kerkdijk startte Liliane Klopman in de basis. De score werd geopend door Regio’72, maar de gelijkmaker volgde snel. Beide teams leden in deze periode van de wedstrijd veel balverlies en daardoor oogde het spel rommelig. Regio’72 kon moeilijk grip krijgen op de tegenstander en moest toestaan dat er bij rust een 4-6 op het scorebord stond.

In de pauze was er werk aan de winkel voor trainer/coach Willem Hofman. De boodschap was dat de spelers nauwkeuriger en scherper moesten gaan spelen. Dit resulteerde effect, want na rust werden er twee doelpunten gemaakt door de thuisclub (6-6). Tot een stand van 9-9 werd er om en om gescoord. Regio’72 kwam steeds beter in haar spel. Drie minuten voor tijd kwam de thuisclub op een voorsprong, maar in dezelfde minuut wist de tegenstander weer langszij te komen. De ijverige Tijs Schoemaker wist door een snelle actie een doorloopbal te maken en de winst definitief binnen te halen.

Regio’72 staat in de competitie op een gedeelde derde plaats en laat door de behaalde winstpunten de degradatieplaatsen op redelijke afstand. Een knappe prestatie van dit team, omdat er ten opzichte van vorig seizoen met een behoorlijk gewijzigde samenstelling wordt gespeeld. Er zijn onder andere drie jeugdige spelers ingepast en dat vraagt van iedereen de nodige gewenning. De volgende wedstrijd wordt weer in Vaassen gespeeld en tegenstander is dan Hellas uit Nunspeet. In de uitwedstrijd werden de punten gedeeld, dus opnieuw wordt er een spannende strijd verwacht.

De doelpunten zijn gemaakt door Tim van Huffelen (4), Tijs Schoemaker (2), Hidde Scholten (2), Laurens Kozijn (1), Anne Stegeman (1) en Carmen Gensen (1).