Regio’72 komt van de regen in de drup

VAASSEN- De laatste competitiewedstrijd kon voor Regio’72 nog uitkomst bieden om aansluiting te houden met de middenmoot. Telstar uit Hoevelaken stond bij aanvang van de wedstrijd twee punten voor in de competitie op de Vaassense korfbalformatie. Om positief het zaalseizoen te beginnen was winst gewenst. Al snel bleek Telstar te sterk. De tegenstander had in aanvallend opzicht meer in te brengen, de eindstand was 10-16.

Het slechte weer voorgaand aan de wedstrijd beloofde niet veel goeds voor Regio’72, al was de meeste regen al gevallen voor de wedstrijd, het drupte nog behoorlijk na tijdens de wedstrijd. Niet voor het eerst dit seizoen moesten de korfballers uit Vaassen met een nieuwe samenstelling aan de wedstrijd beginnen. Deze maal was het aan Laurens Kozijn en Annemarije Kerkdijk om Karin van Huffelen en Bram Nitert te vervangen. In principe zou er verder niets aan de basisopstelling veranderd worden. Was het niet dat Marije van Huffelen met een vervelende blessure tijdens de warming-up moest afhaken. Voor Femke Scholten betekende dit dat zij haar opwachting mocht maken in het eerste van de Vaassense korfbalploeg.

Regio’72 begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg was getergd om een overwinning binnen te slepen op de laatste competitiedag. De Vaassenaren speelden een hoog baltempo gecombineerd met een aantal mooie aanvallen. In het begin van de wedstrijd kwamen de Vaassenaren ook vlug op voorsprong. Maar dit spontane begin was van korte duur. Telstar speelde een solide wedstrijd en namen het initiatief over. De Hoevelakers waren geeneens zoveel sterker als de thuisploeg maar hadden meer aanvallende dreiging en scoorden met meer gemak als de thuisploeg. Toch probeerden de in paars gehulde korfballers met vlotte combinaties te scoren. Exemplarisch was een wonderschone aanval die opgezet werd door Annemarije Kerkdijk en Rosanne Wassink en eindigde met een-tweetje tussen Robin Zweekhorst en Tim van Huffelen met als resultaat de 4-5. Maar de inzet van Regio’72 mocht niet baten, tijdens de rust stond er een 4-7 op het scorebord.

De tweede helft werd plichtmatig uitgespeeld. Het inbrengen van Ricardo Hulleman om meer scorend vermogen te generen mocht ook niet baten. Al speelden de Vaassenaren zeker niet slecht, Telstar was gewoon beter. Voor de veldcompetitie betekend de verloren wedstrijd dat Regio’72 zich ernstig zorgen moet gaan maken over de stand op de ranglijst. Uit de middenmoot gevallen moeten de Vaassenaren strijden tegen degradatie. De zaalcompetitie komt dan ook als een welkome onderbreking. Regio’72 voelt zich van oudsher meer thuis in een hal dan op het veld en hopelijk komen de spelers binnen meer tot hun recht.

Doelpunten:

Tim van Huffelen            2

Robin Zweekhorst          2

Hidde Scholten               1

Laurens Kozijn                1

Ricardo Hulleman            1

Rosanne Wassink            1

Linda van der Wal           1

Annemarije Kerkdijk       1