Regio’72 na succesvolle start klaar voor zaalseizoen

De korfballers van Regio’72 maken zich begin november na een week welverdiende rust op voor het binnenseizoen. De selectie gaat met veel vertrouwen de zaalcompetitie tegemoet. “De sfeer is goed”, aldus Ricardo Hulleman, die dit jaar het tweede team onder zijn hoede heeft. De spelers trainen hard, maar er is ook ruimte voor een dolletje. Hoofdtrainer Brenda Voortman ziet dat ook. ‘De speelstijl die ik 3 jaar geleden introduceerde begint nu echt te landen en er wordt makkelijk gescoord. Dit geeft vertrouwen onderling wat uiteraard de resultaten nog meer ten goede komt.” Gert van Essen, assistent trainer, beaamt dat. Hij is inmiddels al heel wat jaren bij de selectie betrokken en herkent de positieve stemming.

De trainersstaf wordt gecompleteerd door Matthijs Bosman van MBPT. Hij neemt eens per week de krachttraining voor zijn rekening. Een belangrijk onderdeel; met name core-stability, balans en wendbaarheid zijn belangrijk voor deze veelzijdige sport. De uitgebreide begeleiding lijkt zijn vruchten af te werpen. Het eerste team staat in klasse 2B tweede op de ranglijst en het tweede team bezet zelfs de eerste plek in klasse R3H.

De jeugd en de overige seniorenteams spelen tot aan het zaalseizoen een volledige competitie met de bijbehorende kampioenstitels. En dat waren er bijzonder veel! Het derde seniorenteam, het eerste midweekteam, A1, B1, D1 en E1 werden allen kampioen. C1 en F1 werden knap tweede in de poule, waarbij het laatste team maar liefst 110 doelpunten scoorde!