Regio’72 niet bij machte om Tiel’72 te verslaan

Het zaalseizoen loopt zo langzamerhand tot een einde. Kijkend naar de stand is het duidelijk wie strijd voor het kampioenschap of degradatie. Regio staat in de middenmoot en ontmoette zaterdag Tiel’72 die 1 punt onder Regio staat. Bij winst staat Regio’72 veilig in de middenmoot, terwijl er bij verlies Regio’72 zich serieus zorgen moet maken om niet alsnog te degraderen.

 

Voor het eerste speelde als vanzelf sprekend het tweede. Het tweede begon het zaalseizoen goed, maar verloor de afgelopen 8 wedstrijden. De komende wedstrijden zijn cruciaal omdat het tweede nu op een degradatieplek staat. Het tweede begon fel en streed voor wat het waard was. Mede door deze strijdlust wist het tweede te winnen met 12-7 van de koploper.

 

Het eerste begon met Liliane Klopman voor de afwezige Anne Stegeman. Het spel van Regio was in het begin onrustig en te gehaast. Regio leek zoekende te zijn naar hoe zij Tiel’72 gaan verslaan. Halverwege de eerste helft staat er een 3-3 op het scorebord. Opvallend detail is dat deze 3 doelpunten alle drie zijn gescoord door Tijs Schoemaker. Regio’72 oogt in hun spel jong en houdt niet veel over. Met enkele opgelegde kansen werd er onzorgvuldig mee omgegaan.

Tegen het einde van de eerste helft werd het spel rustiger en werden de juiste combinaties gevonden. Tegelijk met een scrummisch rond de paal waarbij de paal hard heen en weer bewoog maakte Tiel een fraaie doorloper, die raak ging. Iedereen heeft dit gezien, helaas voor Tiel alleen de scheidsrechter niet. Het doelpunt werd niet toegekend en Tiel bleef er opvallend rustig onder. Met de stand van 7-8 werd er gerust.

 

Direct na rust kwam Regio feller uit de startblokken. De achterstand werd omgebogen naar een voorsprong door doelpunten van Tim van Huffelen en Ruth Schoemaker. De wil om te winnen was er. Regio streed voor wat het waard was, maar maakte veel passfouten. Dit werd keihard afgestraft door een volwassener spelend Tiel. Bij de stand van 9-13 werden Lauren Schoemaker en Laurens Kozijn gewisseld door Carmen Gensen en Jesper Mentink om de aanval meer power te geven, maar met nog een kwartier op de klok konden ook zij de tij niet keren. Het locomotiefje van Tiel begon te lopen en door een hoger schotpercentage keek Regio van een 9-8 voorsprong tegen een 9-15 achterstand aan. Tiel liet de teugels varen en dacht dat de buit al binnen was. Hierdoor pakte Regio hun kans om nog dichterbij te kunnen kruipen naar 12-15. De genadeslag kwam van Tiel toen zij de 12-16 scoorde. De wedstrijd was een formaliteit en bij een stand van 13-17 floot de goed leidende scheid, op het doorloop incidentje na, af.

 

Regio’72 zal zich moeten herpakken en de komende wedstrijden winnen. Regio ontmoet sowieso de 2 teams die onder hun staan. Deze moeten gewonnen worden willen zij hun zaalseizoen niet in mineur afsluiten.

Regio’72 werd deze week aangemoedigd door de E1, zij waren team van de week! Vlnr Regio’72 1: Laurens Kozijn, Liliane Klopman, Ruth Schoemaker, Hidde Scholten, Lauren Schoemaker, Tijs Schoemaker, Tim van Huffelen, Willem Hoffman, Annemarije Kerkdijk
vlnr. Regio’72 E1: Dyan van der Veen, Nienke Harmsen, Kim Heideveld, Roan Timmer, Siebe Dijkstra

DSC01451

 

Doelpunten:

Hidde Scholten: 5

Tijs Schoemaker: 3

Ruth Schoemaker: 2

Annemarije Kerkdijk: 1

Tim van Huffelen: 1

Carmen Gensen: 1