Regio’72 niet zuiver genoeg

VROOMSHOOP – Voor Regio’72 stond de uitwedstrijd tegen de nummer 2 TOP op het programma. Van tevoren was al duidelijk dat de Vaassenaren 60 zware minuten te wachten stonden. Regio’72 knokte tot het eind, maar TOP was scherper in de afronding en na 2 gewonnen wedstrijden moest Regio’72 nu de punten aan TOP afgeven door een verlies van 21-17.

Waar Regio’72 haar eerdere wedstrijden scherp begon, liet zij het nu afweten in de beginfase. Ook al was de 1-0 voor TOP een cadeautje in de vorm van een strafworp, de doelpunten daaropvolgend waren niets op aan te merken. Na een 3-0 achterstand begon Regio’72 tegendoelpunten te maken. Een tijdje lang hield het gat van 3 doelpunten stand en dus voor Regio’72 de kans om de beginfase goed te maken. Dit deed zij ook in alle opzichten behalve de afronding. De aanvallen werden verzorgd opgezet en verdedigend werd de boel geprobeerd dicht te houden, maar doordat vele opgelegde kansen niet afgemaakt werden moest de verdediging uiteindelijk zwichten voor het sterk spelende TOP en via 6-3 liep TOP dan ook uit naar 10-3. Met nog 3 doelpunten aan beide kanten werd de ruststand bepaald op 13-6.

De kansen op een positief einde van deze wedstrijd waren miniem voor Regio’72 en dat wist zij zelf ook. Juist daarom viel er weinig meer te verliezen en kon er vrijuit gespeeld worden. Dit zorgde in ieder geval nog voor een zeer aantrekkelijke tweede helft waarbij  beide kanten mooi korfbal lieten zien. Regio’72 opende met 2 doelpunten waardoor het verschil toch aanmerkelijk werd teruggebracht naar 5 doelpunten. Maar TOP wilde deze wedstrijd absoluut niet meer uit handen geven. Beide ploegen leken even sterk en dit bleek ook uit de stand van 21-13, het gat was immers niet veel groter geworden. In de eindfase zorgde Regio’72 voor een verrassing door de laatste 4 doelpunten erin te mikken en zelf niets meer door te laten waardoor het verlies werd beperkt tot 21-17.

Volgende week speelt Regio’72 thuis haar revanche tegen Rigtersbleek. Uit werd met 1 doelpunt verschil verloren en bij die wedstrijd startte Regio’72 de wedstrijd ook niet best. Met het thuisvoordeel en wat extra scherpte moet Regio’72 hier toch wel 2 punten in huis houden.

Doelpunten Regio’72
Hidde Scholten, 5
Robin Zweekhorst, 4
Karel Mol, 3
Tim van Huffelen, 3
Marije de Boer, 1
Willeke Kloezeman, 1