Regio’72 op waarde geklopt door Elburg

VAASSEN- Het zag er afgelopen zaterdag somber uit voor Regio’72. Het Vaassense korfbalteam moest twee basisspelers missen in een belangrijke wedstrijd tegen Elburg. Het resultaat hiervan was dat de Vaassenaren met een team speelden waarvan de helft van de spelers niet meespeelden in het vorige treffen tegen Elburg. Ook Elburg had ingeboet, twee belangrijke schakels van vorig jaar ontbraken aan de zijde van de groenen. Regio’72 begon dan ook vol overtuiging aan de wedstrijd, het mocht alleen niet baten. Elburg bleek stabieler en won met 11-13.

Op sportpark de Oosterhof ging Regio’72 vol goede moed de wedstrijd in. Na het missen van steunpilaren Tim van Huffelen en Marije de Boer had het team er alle vertrouwen in dat Annemarije Kerkdijk en Jesper Mentink een goede invulling zouden geven aan hun basisplaats. De tegenstander was namelijk Elburg. Een ploeg die vorig jaar al tegen Regio’72 had gestreden en toen waren de Vaassenaren zeker niet de mindere. Elburg heeft vorig jaar belangrijke spelers zien vertrekken, maar Regio’72 ook. Deze wedstrijd zou uitwijzen hoe de ploegen er voor zouden staan.

Regio’72 begon de wedstrijd sterk. De invallers Kerkdijk en Mentink konden goed meekomen met het niveau en speelden met veel vertrouwen. De Vaassense formatie scoorden er dan ook lustig op los en al snel stond er een voorsprong van 4-1 op het scorebord. Maar dit wervelende begin was van korte duur. Elburg liet zich niet uit het veld slaan en groeide in de wedstrijd. De Vaassenaren kregen steeds meer moeite om de goede kansen te creëren en kozen steeds meer het verkeerde schot. De aanvallen duurden steeds korter terwijl Elburg steeds beter werd. Met een ruststand van 5-4 waren de Elburgers ingelopen, maar dit leek nog geen voorbode op een verlies.

De tweede helft kwamen de spelers van Regio’72 vol vertrouwen de kleedkamer uit. Waar de rust een einde had kunnen betekenen voor de sterke periode van Elburg, kwam de ploeg alleen maar sterker uit de kleedkamer. Regio’72 werd ingehaald door de tegenstander en bij een 7-8 achterstand moest Mentink uitvallen door een enkelblessure. Zijn plek werd ingevuld door Ricardo Hulleman die vol passie en overgave het tij probeerde te keren. Het mocht niet baten. De in paars gehulde spelers en gingen meer tegen zichzelf en de scheidsrechter spelen dan zich focussen op de groenen. Enige mogelijkheden die werden gecreëerd waren uit vrije ballen en strafworpen. Invalbeurten van Willeke Kloezeman en Laurens Kozijn resulteerde in een kleine opleving van twee doelpunten, maar de opleving bleek kortstondig.

Elburg staat als resultaat van de wedstrijd tegen Regio’72 op een gedeelde eerste plaats en Regio’72 derde van onder. Achteraf zijn de Vaassenaren op kwaliteit geklopt tegen een ploeg die misschien wel kampioen kan worden dit seizoen. Voor Regio’72 staat volgende week de lager geklasseerde HKC op het programma. In Utrecht spelen de korfballers tegen een tegenstander die de punten goed kan gebruiken evenals de Vaassenaren zelf.