Regio’72 opent competitie met spannend duel

De hervatting van de veldcompetitie betekende de vijfde ontmoeting tussen de Vaassense en Zupthense korfballers dit seizoen. In het door corona ingekorte zaalseizoen speelden de ploegen zelfs drie keer tegen elkaar, waarbij één wedstrijd uiteindelijk niet meetelde. KVZ won alle ontmoetingen, werd eerste en won vorige week de beslissingswedstrijden voor promotie naar de 1e klasse. Regio ’72 werd derde en blijft daardoor in de zaal in de 2e klasse.

Op het veld is KVZ koploper en heeft Regio’72 in het eerste deel al enkele goede overwinningen behaald waardoor het in de middenmoot staat. Er zijn nog wel punten nodig om zich definitief veilig te spelen. De Vaassenaren zagen de eerste thuiswedstrijd dan ook als een mooie gelegenheid om KVZ na vier nederlagen een keer te verrassen.

Regio’72, dat startte met Pascalle Molendijk in de basis, opende de score. Als snel volgde een tegendoelpunt en daarmee was het patroon van de eerste helft geschetst. Door de krachtige wind werd er weinig gescoord en via voortdurend stuivertje wisselen stond er bij rust 8-9 op het scorebord. 

Halverwege de tweede helft sloeg KVZ tot twee keer toe een gaatje van 2 doelpunten. De ploeg verzuimde echter door te drukken en gaf door ongecontroleerd verdedigen een aantal strafworpen weg. Deze werden door de Vaassense korfballers dankbaar verzilverd en de stand was weer gelijk. Een rommelige slotfase waarin beide ploegen nog een keer scoorden resulteerde uiteindelijk in 14-14. Een eindstand die door de Vaassense korfballers en hun publiek als een kleine overwinning werd gevierd.

Fotografie Fred Rijckenberg: https://photos.app.goo.gl/VUbkCLhBeTm23Wno8