Regio’72 opnieuw veel moeite met Arena

RHENEN – Voor Regio’72 stond de inhaalwedstrijd tegen Arena op het programma. Arena wist dit seizoen – in Vaassen nog wel – als enige van de Vaassense formatie te winnen, dus Regio’72 was gewaarschuwd. Net als toen had Regio’72 nu ook veel moeite met deze angstgegner. Pas in de slotseconden van de wedstrijd werd het verschil geforceerd en nam Regio’72 opgelucht 2 punten mee naar Vaassen dankzij een 9-8 overwinning.

Of het nu aan het barre weer of aan het vrijwel direct achterverdedigen van Arena lag, Regio’72 kon geen goede start maken en scoorde in de eerste fase slechts één keer middels een vrije bal. Terwijl de velddoelpunten aan Vaassense kant extreem schaars waren, schoot Arena er lustig op los. Met name één heer uit Rhenen had de smaak goed te pakken en schoot bijna 1 op 1. Gevolg hiervan was dat Regio’72 tegen een haast ongelooflijke achterstand van 6-1 aankeek. Afgezien van het gebrek aan scherpte in de afronding kwam dit ook door kortdurende aanvallen van Regio’72. De aanval werd weliswaar goed opgezet en het achterverdedigen van Arena werd geduldig opgelost, toch kwam het te vaak voor dat na één schot de bal weer in handen van de tegenstander was. Op slag van rust stond Regio’72 op een achterstand van 6-3, een score die van tevoren absoluut niet verwacht werd.

Voor aanvang van de tweede helft was het wel duidelijk dat Regio’72 flink moest strijden om nog zicht te houden op de 2 punten. Gelukkig deed ze dat ook. Hoewel de scherpte om te scoren nog altijd liet afweten, werden er in de tweede helft lange aanvallen geproduceerd en werd de bal in de ploeg gehouden. Hiermee dwong Regio’72 de benodigde doelpunten af en werd de achterstand omgebogen in een 6-6 gelijkspel. Vanaf dit punt werd er enkel nog om en om gescoord. Arena maakte 7-6, Regio’72 sloot aan met 7-7, Arena scoorde de 8-7, Regio’72 sloot weer aan met 8-8. Het bleef tot op de laatste minuut 8-8 staan. In de laatste aanval van Regio’72, toen de scheidsrechter al had aangegeven dat de laatste minuut was ingegaan, was het Karel Mol die de verlossende 9-8 erin knalde. Onder protest van enkelen mocht Arena nog een laatste aanval inzetten, maar het mocht de Rhenense hoofdmacht niet baten en Regio’72 kwam goed weg met een 9-8 overwinning.

Aankomende zaterdag speelt Regio’72 de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Ermelo die als enige uit de poule op natuurgras speelt. Thuis werd hiervan gewonnen met 17-9. Op papier zou Regio’72 hierover heen moeten walsen, maar zoals Arena tweemaal heeft aangetoond zeggen de beste papieren niet alles.