Regio’72 overklast Emmeloord in tweede helft

Zaterdag stond KV Emmeloord op het programma. KV Emmeloord is net als Regio’72 vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse. Winst betekent dat Regio’72 aansluiting houdt met de koppositie. Met de winstpartij van vorige week in het achterhoofd zal Regio’72 met veel vertrouwen aantreden tegen Emmeloord.

Regio leek in het begin zoekende te zijn naar de juiste combinaties en mogelijkheden. Het kwam op een 4-6 achterstand, waarbij Bart Bosman als enige de doelpunten wist te scoren. Wanneer ook het andere vak de korf wist te vinden trok Regio’72 langzaam de wedstrijd naar zich toe. Met een 12-10 ruststand werd de kleedkamers opgezocht.

Vol overgave begon Regio’72 aan de tweede helft. Het scoorde gemakkelijker en liep uit naar een 18-12 voorsprong. Emmeloord probeerde wat het kan, alleen kon het niet bolwerken tegen Regio’72. Regio’72 speelde de tweede helft scherp in zowel de aanval als verdediging. Bij een 24-16 stand floot de scheidsrechter af. Met deze overwinning behoudt Regio’72 de aansluiting met de top. Het staat 1 punt achter DTS en Invicta.

De laatste wedstrijden voor dit jaar zijn voor de selectie gespeeld. Zowel het eerste als het tweede hebben dit afgesloten met een winstpartij en mogen 11 januari weer aantreden voor de volgende speelronde.