Regio’72 pakt geen punten

ENSCHEDE – In haar eerste zaalwedstrijd kon Regio’72 het niet meteen waar maken. Ondanks een aardige hoeveelheid aan kansen verloren de Vaassenaren met 15-14 van Rigtersbleek.

Het was te zien dat Rigtersbleek vol voor de punten ging. Vanaf het begin van de wedstrijd kreeg Regio’72 te maken met een tegenstander die veel druk op de ballijn zette. Ook fysieke contacten werden hierbij niet geschuwd. Daardoor kreeg Regio’72 wel de nodige strafworpen en vrije ballen mee. De afronding van deze kansen bleef echter nog uit. Aan de andere kant wist Rigtersbleek meer doelpunten te maken en dus was de ruststand 8-5 in het voordeel van de ploeg uit Enschede.

De tweede helft bracht veel meer spanning. Hoewel het er eerst op leek dat Rigtersbleek ging uitlopen omdat de 9-5 al snel gemaakt was, toch kwam Regio’72 terug in de wedstrijd. De scherpte nam toe aan Vaassense kant en dus konden er een paar goals bijgeschreven worden. Op een gegeven moment was Regio’72 weer ingelopen en stond de score op 10-9 in het voordeel van Rigtersbleek. Toen volgde een fase van stuivertje wisselen die tot het einde van de wedstrijd doorging. In de laatste 5 minuten werd Romana Koetsier nog door coach Jasper Keizer ingebracht. Beide ploegen hadden in de slotfase meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Rigtersbleek trok hierbij aan het langste eind en won het duel met 15-14.

Volgende week speelt Regio’72 haar eerste thuiswedstrijd in de zaal. De tegenstander is het onbekende Rodenburg uit Leek. Met meer scherpte maken de Vaassenaren zeker een goede kans om de punten in huis te houden.

Doelpunten Regio’72
Robin Zweekhorst, 5
Hidde Scholten, 3
Karel Mol, 3
Rosanne Wassink, 2
Marije de Boer, 1