Regio’72 sleept eerste winst binnen

ENSCHEDE – Ondanks dat Regio’72 al meerdere wedstrijden goed korfbal liet zien, was er nog geen enkele keer de volle twee punten behaald. Nu moest het Vaassense achttal echter aantreden tegen hekkensluiter DOS-WK. Een uitwedstrijd in de hal waar vier weken daarvoor nog maar net van Rigtersbleek verloren werd. Dit keer werden de punten echter meegenomen naar Vaassen met een terechte overwinning die eindigde in 14-11.

Regio’72 ging vlammend van start. De eerste twee doelpunten werden vrij snel gemaakt en het leek al snel de goede kant op te gaan. Maar zo snel als de voorsprong genomen werd, zo werd zij ook weer uit handen gegeven. Tot aan vlak voor de rust maakte Regio’72 nog maar één doelpunt, terwijl DOS-WK zich herpakte en er zes door de mand gooide. Voordat het rustsignaal gegeven was, kreeg Regio’72 nog een strafworp mee waardoor de ruststand op 6-4 in het voordeel van DOS-WK besloten werd.

Even leek het dat Regio’72 weer achter de feiten aan zou lopen, maar al snel bleek dat alleen de eerste helft een dipje bevatte. In de tweede helft was het namelijk de omgekeerde wereld. Het vak van aanvoerder Tim van Huffelen kon de eerste dertig minuten geen doorbraak kon forceren tegen het vak van DOS-WK, in de laatste dertig minuten hadden zij echter wel de overhand. Ook al scoorde DOS-WK in de 2e helft als eerste en noteerde de 7-4, daarna kwam een fase die volledig voor Regio’72 was. De score werd wonderbaarlijk omgebogen naar een 10-7 voorsprong. Toch gaf DOS-WK zich nog niet gewonnen en ging in de achtervolging waardoor het verschil op 10-9 werd gebracht. Maar hierna was het toch echt klaar. Regio’72 gooide er nogmaals een schepje bovenop en noteerde er 3 doelpunten bij. In de eindfase scoorde DOS-WK nog tweemaal en Regio’72 eenmaal en resulteerde de wedstrijd in 14-11.

Volgende week speelt Regio’72 haar tweede thuiswedstrijd. De tegenstander is Asko uit Assen die haar laatste wedstrijd wist te winnen van TOP. Als Regio’72 de wedstrijd op dezelfde manier begint en de scherpte vasthoudt, kan er zeker aanspraak gemaakt worden op nog eens 2 punten.