Regio’72 sleept punt uit het vuur

VAASSEN In de eerste klasse A heeft Regio ’72 afgelopen zaterdag een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen Rodenburg. De Vaassense promovendus en Rodenburg uit Leek maakten er een spannend duel van. Waar Regio ’72 vorige week in de slotfase met 15-14 verloor van Rigtersbleek, wist het nu de eindstand op 14-14 te bepalen.

In de beginfase ging het publiek in sporthal De Wieken er eens lekker voor zitten. Beide ploegen begonnen in een hoog tempo en de scores volgden elkaar snel op. Bij een 5-3 tussenstand sloeg Regio ’72 een gaatje, maar even later had Rodenburg dit weer omgebogen naar een 5-7 voorsprong. De laatste fase van de eerste helft zette Regio ’72 nog een keer aan resulterend in een 9-8 voorsprong bij rust.

Doel van de Vaassenaren was om het goede spel van het eerste bedrijf vast te houden. Tot een 11-11 tussenstand bleven beide ploegen elkaar in evenwicht houden. Regio ’72 wist goed het gevaar van met name de vrouwen uit Leek in te dammen, maar wist zelf geruime tijd de korf niet te vinden ondanks dat de kansen hiervoor voldoende aanwezig waren. Dit leidde tot een 11-13 voorsprong voor Rodenburg met minder dan tien minuten op de klok. In de slotfase toonden de Vaassense korfballers veerkracht. De schotkansen vielen weer raak, waardoor een 14-14 stand bereikt werd. In de slotminuten kregen beide ploegen nog kansen om er met de volle winst van door te gaan, maar geen van beide was nog in staat de score op te voeren.

Een goede wedstrijd voor Regio ’72 tegen het hoog aangeslagen Rodenburg. Volgende week wacht Regio ’72 het uitduel tegen koploper KIOS in Ruinerwold