Regio’72 speelt sterk maar wint net niet

De hoofdmacht van Regio’72 speelde zaterdag in Lelystad tegen Exakwa. Het wist de wedstrijd halverwege naar zich toe trekken, maar het lukte niet dit sterke spel vast te houden. Daardoor moesten de Vaassenaren met een uitslag van 22-18 genoegen nemen.

De paars-witten begonnen sterk en kwamen via snelle aanvallen op een 1-2 voorsprong. Daarna nam om en om de ene ploeg de voorsprong om daarna weer bijgehaald te worden door de andere. De Vaassenaren lieten zien ondanks het verloren seizoen op de goede weg terug te zijn en kwamen door een mooi uitgespeelde kans en een afstandschot van invaller Ricardo Hulleman voor het eerst echt los. Met rust was het gat twee punten en de stand 9-11.

Na rust verschalkte Hidde Scholten zijn tegenstander met een doorloopbal en leek de onrust bij het geel-zwarte Exakwa te groeien. Bij een stand van 10-13 echter maakte Regio’72 een paar onnodige fouten waar Exakwa van wist te profiteren. Na de gelijke stand van 13-13 scoorde Rosanne Wassink nog wel een strafworp, maar het hek was van de dam voor Exakwa en viermaal wisten ze de korf te vinden. Regio’72 probeerde via een paar mooie aanvallen knap de aansluiting te vinden, maar echt aanhaken lukte niet meer. Coach Pascal Selker liet in deze fase Annemarije Kerkdijk en Jesper Mentink invallen, waarmee hij aantoonde dat de spelers van Regio’72 S2 op dit niveau mee kunnen doen. De wedstrijd werd echter in het voordeel van de Lelystatters met 22-18 beslist.