Regio’72 speelt wederom gelijk tegen concurrent uit Nunspeet

Een beetje gespannen begonnen de Vaassense korfballers aan het thuisduel tegen de voormalige ploeg van coach Willem Hofman. Regio’72 heeft een goede reeks achter de rug en was er in het thuisduel op gebrand de overwinning binnen te slepen. Na 70 minuten en een spannende slotfase deelden de ploegen echter de punten, evenals bij de ontmoeting in Nunspeet. Hellas deed hiermee de beste zaken. Door verlies van koploper TOP bezet de Nunspeetse ploeg nu een gedeelde eerste plaats in klasse 2C.
Het was veldkorfbal op en top, afgelopen zaterdag. Wind, regen en zon wisselden elkaar af, en de reserves hadden het moeilijk in de gure dug-out. Ondanks de keuze te starten met de wind in de rug, wist Regio’72 in de eerste helft geen gat te slaan. De aanval scoorde wel, maar verdedigend kreeg de ploeg geen vat op de gevaarlijkste spelers van Hellas. Met een kleine achterstand zochten de paars-witten de kleedkamer op: 7-8.
In de tweede helft profiteerde Hellas van de wind en liep binnen 5 minuten uit naar 7-10. Wakker geschud gaf Regio’72 gas en al snel was de stand weer gelijk, 10-10. Van het laatste deel van de wedstrijd kreeg het publiek het gelukkig ook weer warm. Scores over en weer hielden de ploegen in balans en het gat werd niet groter dan 1 doelpunt, afwisselend in het voordeel van iedere ploeg. Twee minuten voor tijd verzilverde Laurens Kozijn koelbloedig een strafworp voor 16-16, maar met een snelle tegentreffer van Hellas leken de punten alsnog verloren te gaan. Groot was de blijdschap dan ook toen Hidde Scholten in de laatste 10 seconden vanaf grote afstand raak schoot. Eindstand 17-17. Hiermee komt Regio’ 72 op een prima 4e plek terecht, met slechts 2 punten achterstand op de koploper.