Regio’72 thuis verpletterend verslagen.

VAASSEN- Het einde van het zaalseizoen nadert en de periode dat de prijzen worden verdeeld is aangebroken. Voor Regio’72 is het zaak om de degradatiestrijd winnend af te sluiten. De Vaassenaren staan nog nipt aan de goede kant van de streep, maar moeten deze positie op de ranglijst wel behouden. Afgelopen zaterdag stond de nummer drie Dindoa uit Ermelo op het programma. Regio’72 speelde een uiterst zwakke eerste helft en kwam met grote cijfers achter te staan. De tweede helft was niet veel beter maar een absolute vernedering bleef Regio’72 uiteindelijk bespaard.

De een na laatste wedstrijd van het zaalseizoen was voor Regio’72 van groot belang. De Vaassenaren zouden bij winst zich misschien al vrij kunnen spelen van degradatie. De nummer drie Dindoa was al uitgespeeld in had voor de competitie niets meer te winnen of verliezen en omdat de Vaassenaren bewezen hebben tegen elke tegenstander punten te kunnen pakken ging Regio’72 met goede moed de strijd in. Bij Regio’72 kon Robin Zweekhorst niet aanwezig zijn en miste de Vaassense korfbalformatie een belangrijke pion in hun basisopstelling. Zijn positie werd overgenomen door Laurens Kozijn. Resultaat hiervan was dat de vakken werden omgegooid en er nieuwe dames- en heren combinaties ontstonden.

Regio’72 begon uiterst slordig aan de wedstrijd en creëerde weinig kansen. De Ermeloërs hadden hier minder last, zij speelden een gedegen wedstrijd en schoten de Vaassenaren al snel op grote achterstand. Het aanvallend vermogen schoot ruimschoots bij de thuisploeg. Na 18 minuten scoorden zij pas hun eerste doelpunt en aan het begin van de blessuretijd van de eerste helft stond het 12-2. Toch leken de Vaassenaren zich te herpakken, want ze gingen de rust in met een score van 4-14.

Bij een normale wedstrijd is een achterstand van tien doelpunten onmogelijk om te overbruggen, jammer genoeg was dat afgelopen zaterdag ook het geval. De inbreng van Ricardo Hulleman en Annemarije Kerkdijk mochten het tij niet keren. Na een uur korfballen stond er een eindstand van 11-23 op het scorebord. Gelukkig wisten de directe concurrenten van Regio’72 ook niet te winnen afgelopen weekend. Met nog een wedstrijd te gaan hebben de Vaassenaren alles nog in eigen hand. Volgende week staat de tegenstander Telstar op het programma en de Vaassenaren hebben een reële kans om punten te gaan pakken. Zaak wordt het dus om de afgelopen wedstrijd zo snel mogelijk te vergeten en alle energie te steken om de laatste competitie wedstrijd te winnen.

Doelpunten:

Tim van Huffelen            4

Karel Mol                            2

Hidde Scholten                2

Linda van der Wal           1

Laurens Kozijn                  1

Ricardo Hulleman            1