Regio’72 trakteert op stroopwafels

Na een succesvolle verkoop- en kerstmarkt actie had korfbalvereniging Regio’72 nog een paar doosjes stroopwafels staan. Aan de eigen leden niet meer te vergeven; iedereen had zijn buik er inmiddels letterlijk en figuurlijk vol van. Een andere doelgroep was snel bedacht. Regio’72 toont graag haar sociale en maatschappelijke betrokkenheid, en trakteerde zowel de Voedselbank Vaassen-Epe-Heerde als woonzorgcentrum De Speulbrink op stroopwafels.

stroopwafels-voedselbank-HR-cropped
De Stichting Voedselbank helpt huishoudens die in grote armoede leven elke week aan voedselpakketten. Voedsel ophalen bij bedrijven en instellingen, het samenstellen van voedselpakketten en het verstrekken van deze pakketten aan hulpbehoevende huishoudens zijn de voornaamste taken. Thea van Amersfoort nam de stroopwafels in ontvangst van Regio’72 voorzitter Ype Oosterhoff. Ze was er erg blij mee: “Houden jullie volgend jaar weer zo’n actie? Wij houden ons aanbevolen als er wat overblijft! We zijn een stichting gerund door vrijwiligers, dus dergelijke steun kunnen we altijd gebruiken. Extra vrijwilligers ook, trouwens. Vooral voor hulp bij vervoer en logistiek”.
  DSCF2381
Ook bij de Speulbrink was de ontvangst hartelijk. Een aantal spelers van F2 en B1 brachten bewoners, vrijwilligers en personeel een bezoekje. Het was koffietijd in de huiskamer van het woonzorgcentrum, de stroopwafels werden meteen uitgedeeld. Een leuke ervaring, bewoners en korfballers hadden er zichtbaar plezier in.
IMG_9008 IMG_9002