Regio’72 vergeet stap te maken in promotiestrijd

Regio’72 is één van de drie promotiekandidaten in de 3de klasse B. Het ligt op koers en kan vandaag het gat slaan met mede promotiekandidaat DTS uit het Friese Surhuizum. Bij winst zou Regio’72 met 1 been in de 2de klasse staan. Terwijl bij verlies alles nog open is.

 De uitwedstrijd werd met een matige 12-10 verloren. Regio’72 heeft het regelmatig moeite met het stugge en fysieke spel van Friese ploegen. Tot 5-6 kon Regio’72 DTS bijbenen. Totdat DTS het initiatief nam en uiteindelijk uitliep naar een 5-10 stand. Regio kon zich net op tijd herpakken en met een 10-14 stand werd er gerust.

Tijd om orde op zaken te stellen en een nieuw strijdplan te maken. Regio’72 liet in het eerste gedeelte van de tweede helft zien dat zij thuis horen in de 2de klasse. Er werd vol overgave gespeeld en het boog de achterstand om naar een voorsprong van 17-15. Het had alleen niet gerekend op de veerkracht van DTS. Tot 18-18 ging de strijd gelijk op, maar daarna vergat Regio’72 de wedstrijd naar zijn hand te zetten en kwam DTS op een voorsprong die niet meer in te halen was voor de paars-witte.

Door deze 20-22 verlies, verliest Regio’72 ook de koppositie en heeft het nog maar 1 punt voorsprong op DTS. Het is voor Regio’72 van belang dat het geen punten verliest om promotie in eigen hand te houden.

Score:
Tijs Schoemaker 5
Bart Bosman 5
Ricardo Hulleman 3
Ruth Schoemaker 3
Hidde Scholten 2
Camen Gensen 1
Anne Stegeman 1