Regio’72 verlies ongeslagen status in thuisduels

 

 

 

 

 

VAASSEN In de slotwedstrijd van het zaalseizoen heeft Regio ’72 de ongeslagen status in sporthal De Wieken van de afgelopen twee seizoenen verloren. Regio ’72 stond lange tijd voor tegen het Vroomshoopse TOP, maar moest in de slotminuut toch zijn meerdere erkennen: eindstand 16-17.

 

Voor Regio ’72 stond niets meer op het spel, TOP maakte nog een theoretische kans op het kampioenschap. Regio ’72 bedankte vooraf het publiek voor de steun tijdens de thuiswedstrijden door het geven van een bedankkaart. De ploeg van trainer Jasper Keizer startte de wedstrijd evenals vorige week in een licht gewijzigde vakopstelling, waardoor het soms even zoeken was naar de combinaties.

 

Er ontspon zich een zeer gelijkopgaand duel. Om en om scorend bereikten de ploegen een 7-7 tussenstand. Vlak voor de pauze maakte Regio ’72 een tussensprintje waardoor de ruststand op 10-7 werd gezet. Een goed uitgangspunt voor de tweede helft waarin de Vaassense korfballers gedecideerd naar de goede kansen bleven zoeken en de voorsprong uitbreidden naar 13-8.

 

Toch gaf TOP zich niet gewonnen. De makkelijk scorende ploeg met veel routine deed er een schepje bovenop en kwam weer terug in de wedstrijd. Doordat bovendien het aanvallende spel aan Vaassense zijde volledig stokte, was TOP in staat de spanning volledig terug te brengen en zelfs op een 15-16 voorsprong te komen. Toen Marije de Boer van afstand voor de 16-16 stand zorgde, leek het duel op een gelijkspel af te stevenen. Het ervaren TOP kreeg echter nog één aanval en wist uit een vrije bal alsnog voor de overwinning te zorgen.

 

Regio ’72 verliest zo de ongeslagen thuisstatus, maar mag tevreden zijn over het zaalseizoen als debutant in de eerste klasse. De doelstelling van handhaving werd al enkele wedstrijden voor het einde van de competitie bereikt en de Vaassenaren eindigen op een verdienstelijke vierde stek. Nu maakt Regio ’72 zich op voor het vervolg van de veldcompetitie met op 2 april de eerstvolgende competitiewedstrijd. In de tweede klasse staan de Vaassenaren aan kop en hebben zij nog alle kansen om voor de titel te gaan.

 

Doelpunten Regio’72 

Tim van Huffelen, 5

Willeke Kloezeman, 3

Marije de Boer, 2

Karel Mol, 2

Karin van Huffelen, 1

Hidde Scholten, 1

Rosanne Wassink, 1

Robin Zweekhorst, 1