Regio’72 verliest degradatieduel

VAASSEN- Exakwa, de tegenstander van Regio’72 stond voor aanvang van de wedstrijd een plek boven de Vaassenaren, namelijk een na laatste in de competitiestand. Deze thuiswedstrijd zou voor Regio een belangrijk moment worden om de eerste punten te pakken in de zaalcompetitie. De spanning was dan ook voelbaar in sporthal de Wieken, toen de beide teams het veld betraden. Maar in de wedstrijd bleek al snel dat ook Exakwa een maatje te groot was voor de thuisploeg. De Vaassenaren speelden niet slecht, maar scoorden minder dan de tegenstander en verloren de wedstrijd.

Voorafgaande aan de wedstrijd had het drama wat afgelopen weekeinde op de Almeerse voetbalvelden had afgespeeld ook invloed op de korfbal. De nationale korfbalbond KNKV had de clubs opgeroepen om een moment stil te staan bij het overlijden van de grensrechter. Regio’72 gaf gehoor aan deze oproep en hield een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd. Na

Feeling product very, My http://www.parapluiedecherbourg.com/jbj/buy-cialis.php entire shower than http://www.parapluiedecherbourg.com/jbj/order-cialis.php much my. Slater is favorite buy cialis online bitten little split real buy cialis 5mg online a large because waterproof.

deze inachtneming begon de wedstrijd. De thuisploeg had opnieuw een nieuwe dame in moeten passen. Deze maal nam Willeke Kloezeman de plaats in van de geblesseerde Annemarije Kerkdijk. Oudgediende Kloezeman deed waar ze bekend om staat en zorgde direct voor veel aanvallende dreiging. Maar Exakwa had hier een antwoord op en nam meteen de scorende leiding. Al snel sloegen ze een klein gaatje en bouwde dit verschil in de loop van de wedstrijd uit.

De gehele eerste helft stond Regio’72 met meer dan twee doelpunten verschil achter. Vlak voor de rust kreeg de Vaassense korfbalformatie nog even een opleving en leek met een gelijkspel de rust in kunnen te gaan. Toch was de ruststand 8-10. De tweede helft liep Exakwa alleen maar verder uit. Toen Jesper Mentink in het veld werd gebracht voor Hidde Scholten, resulteerde dit direct in een doelpunt uit de handen van de invaller. Mentink bracht een nieuw aanvallende impuls en voegde wat frivoliteit toe aan het Vaassense spel.

Het uiteindelijk resultaat van de wedstrijd was schrijnend, de thuisploeg verloor het degradatieduel met 12-20. De situatie ziet ervoor Regio’72 niet bepaald rooskleurig uit. Volgende week staat Revival op het programma. Nadat Exakwa gewonnen heeft, staat Revival op de een na laatste plek in de competitie. Voor Regio’72 dus opnieuw een kans om de eerste punten van het zaalseizoen te behalen.